До Туреччини відправляться 53 українських юних олімпійці

19 липня керівництво вітчизняного спорту провело урочисту зустріч з юними спортсменами, які вже завтра відбувають до Туреччини для участі в змаганнях ХІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю, який відбудеться з 24 по 29 липня в місті Трабзон (Туреччина).

З напутніми словами до спортсменів та їх тренерів звернулися Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, олімпійський чемпіон, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Олімпійської академії України Марія Булатова, виконавчий директор „Боско-Дніпро” Сергій Гаврик, відомі спортсмени-олімпійці Валерій Гончаров, Богдан Макуц, Роман Гонтюк, Денис Силантьєв, Ірина Краснянська.

Відзначимо, що 53 юних олімпійців України (1994-97 рр. народження) змагатимуться у 6 з 9 видів спорту – легкій атлетиці (16), плаванні (12), дзюдо (12), спортивній гімнастиці (6), тенісі (4), велоспорті (3). Не будуть представлені українці у змаганнях з ігрових видів спорту – футболі, баскетболі та волейболі, де склад команд-учасниць визначається за рейтингом відповідної вікової групи.

Додамо, що Європейські юнацькі олімпійські фестивалі (ЄЮОФ) – Олімпійські ігри для юнаків, змагання найвищого європейського рівня, які проводяться під егідою Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) кожні два роки в неолімпійський рік – взимку та влітку потягом одного року.

Юні атлети України під патронатом Національного олімпійського комітету України з 1993 року почали брати участь у Європейських молодіжних днях (нині Європейський юнацький олімпійський фестиваль).

Нагадаємо, що на X літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який проходив у 2009 році в м. Тампере (Фінляндія), наші спортсмени вибороли 13 медалей, з яких 2 золоті, 3 срібні та 8 бронзових.
В неофіційному командному заліку серед 49 країн-учасниць українці посіли 12-е місце.
Відзначимо, що в різні роки учасниками та призерами Фестивалів були чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, чемпіонка Європи зі спортивної гімнастики Дарія Згоба, чемпіонка Європи з легкої атлетики Єлизавета Бризгіна та багато інших.


Фото:

Нашi партнери