Молодь, не втрачайте шансу!

За повідомленням офіційного сайту Херсонської міської ради, у фінальній частині IV літніх Всеукраїнських ігор ветеранів спорту з веслування на байдарках і каное пам’яті М. М. Баки, що нещодавно проходила в Дніпропетровську в рамках чемпіонату України, успішно виступили херсонські ветерани спорту, які підтвердили, - слава херсонських спортсменів ще не згасла, Херсону є чим пишатись, а молоді є з кого брати приклад.

У змаганнях взяли участь 19 команд з різних областей України. Херсонську школу веслування достойно предстили 12 спортсменів (2 каноїсти та 10 байдарочників)  За сумою - 416 здобутих балів,  команда посіла ІІ місце, поступившись лише численній команді Дніпропетровська і опередивши львів’ян. Крім того, саме херсонська  команда здобула найбільше медалей – 9!

Серед членів зіркової команди – майстри спорту міжнародного класу, чемпіони Європи та СРСР, призери численних змагань Сергій Мацапура та Віктор Піркл, володар ІІ місця на чемпіонаті світу серед ветеранів з веслування на байдарках і каное 2010 року  Сергій Широкий та ін.
Зупинятись на здобутому ветерани не збираються. 30 липня вони планують взяти участь у відкритій першості м. Миколаєва серед ветеранів-веслувальників, а 10-15 вересня – у IV Європейських іграх ветеранів, що проходитимуть в м. Лігнано (Італія).
«Головна наша мета – популяризація серед херсонців, особливо молодих, такого чудового виду спорту, як веслування. Адже це найбільш, так би мовити, херсонський вид спорту: географічно, історично тощо. Ми маємо гарну школу та досвід, який просто зобов’язані передати херсонській молоді, що живе активним, повноцінним життям, не цурається наполегливих тренувань, мріє про високі спортивні результати», - зазначив спортсмен, а одночасно й перший заступник міського голови В’ячеслав Яременко, -«Крім того, спорт загартовує, привчає до дисципліни, тримає в тонусі, приносить неабияке задоволення та позитивні емоції».


Фото:

Нашi партнери