В Україні створили Професійну хокейну лігу

25 липня 2011 року в Києві відбулися установчі збори за участі представників провідних хокейних клубів України, на яких  створено Об'єднання хокейних клубів "Професійна хокейна ліга" (ПХЛ).

В установчих зборах взяли участь уповноважені представники дев'яти хокейних клубів країни, зокрема, ХК "Донбас", ХК "Сокіл", ХК "Компаньйон-Нафтогаз", ХК "Білий Барс", БХК "Ворони", ХК "Беркут", ХК "Харківські акули", ХК "Цунамі", ХК "ЛАЗ",  а також відомі українських хокеїсти, тренери, представники Федерації хокею України, представники влади.

Віце-президент Федерації хокею України, заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Вадим Сисюк, коментуючи створення ПХЛ, зазначив, що це назрілий необхідний крок в розвитку хокею в Україні, який має підняти вже в найближчі роки рівень гри наших клубів, підвищити професійну майстерність хокеїстів, відроджувати, засновувати та формувати клубні традиції та нові хокейні школи.

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін під час установчих зборів  наголосив, що створення ПХЛ передбачає нові підходи і до фінансування хокею, і до забезпечення матеріально-технічної бази цього виду спорту, і до формування спортивного резерву, запобігання відтоку професійних гравців та тренерів закордон. Учасники зборів також зазначили, що Ліга відкрита для інших клубів.

На зборах було затверджено Статут ПХЛ. Генеральним директором ПХЛ призначений Юрій Загородній.

Наглядова рада Об'єднання хокейних клубів "ПХГ" поки що знаходитиметься в Києві на вулиці Мельникова, 46, в приміщенні Федерації хокею України.

Міністерство України у справах сім"ї, молоді та спорту


Фото:

Нашi партнери