Щоби грати в чемпіонаті України, кожен хокейний клуб зобов'язаний розвивати власну ДЮСШ

1 серпня 2011 року відбулося засідання Наглядової ради об'єднання хокейних клубів "Професійна хокейна ліга" (ПХЛ), на якому затверджено Тимчасові вимоги допуску хокейних клубів до чемпіонату України з хокею 2011-2012, розглянуто Регламент  чемпіонату України з хокею з шайбою, календар ігор чемпіонату 2011-2012 рр.  Про це після засідання Наглядової ради ПХЛ повідомив член Наглядової ради, Віце-президент Федерації хокею України, заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Вадим Сисюк.

Як поінформував заступник Голови Держслужби, члени Наглядової ради проголосували за підписання угоди між Федерацією хокею України та ПХЛ щодо делегування повноважень "Професійній хокейній лізі" з проведення чемпіонату з хокею 2011-2012 рр.

Тимчасові вимоги допуску хокейних клубів до чемпіонату України з хокею передбачають, зокрема, наявність у складі команди не менше 17 гравців (3 "п'ятірки" та 2 воротарів), з якими укладено контракт не менше як до кінця сезону,  наявність власного чи орендованого ігрового льодового майданчика, який відповідає вимогам Регламенту, дозволена участь в команді не більше 7 хокеїстів-"легіонерів".

"Хочу відзначити одну з вимог до клубів, які хочуть грати в чемпіонаті, - це мати власну ДЮСШ або працювати за угодою з дитячо-юнацькою спортивною школою для підготовки спортивного резерву клубу. Це стимулюватиме розвиток дитячо-юнацького хокею, без чого нема цілісної, системної підготовки гравців, спадкоємності поколінь спортсменів. Для українського хокею сьогодні це дуже важливо", - наголосив Вадим Сисюк.
Він також додав, що вимоги до льодових стадіонів, на яких гратимуть команди, з часом теж будуть підвищуватися, оскільки без цього не можна досягнути високих сучасних світових стандартів гри.
Окрім цього, було затверджено Дисциплінарний регламент ПХЛ, структуру Генеральної дирекції ПХЛ.

Міністерство України у справаї сім"ї, молоді та спорту


Фото:

Нашi партнери