У Києві презентували нові проекти розвитку шкільного футболу

16 серпня 2011 року в Києві у будинку Федерації футболу України відбулася презентація нових соціальних проектів, які сприятимуть розвитку футболу в загальноосвітніх школах.

У заході взяли участь перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко, представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, керівництво Федерації футболу України та інші почесні гості.

Перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко поінформував про національний соціальний проект "Давай разом!". Проект спрямований на популяризацію здорового способу життя, залучення дітей та молоді до спорту, виховання відповідальності за своє життя, за прийняття рішень, розвиток художніх талантів і здібностей тощо.
Сергій Глущенко повідомив, що складовими проекту є соціально-інформаційна кампанії "Червона картка", дитячі та молодіжні турніри з футболу "Чесна гра" та заходи з організації змістовного дозвілля дітей і молоді "Другий тайм".

Федерація футболу України презентувала новий посібник "Фізичне виховання учнів 1-11 класів у процесі занять футболом".
Головною ідеєю книги є не лише висвітлення суто методичних питань, а й розгляд футболу як одного з найефективніших інструментів виховання дітей. Серед іншого в посібнику розглянуті техніка та тактика гри, основи навчання футболу і особливості проведення занять з учнями молодших, середніх і старших класів.

Також ФФУ презентувала компакт-диск з комп’ютерною програмою "Шкільний футбол", який містить максимально повний навчальний матеріал, поданий у текстовій формі, в малюнках і на відео.

Окрім цього, у рамках проекту "Все для уроку футболу" продемонстровано спеціальні рюкзачки з наборами інвентарю. До рюкзаків входять м’яч, насос, манішки, фішки, корисні посібники та інші речі, призначені для проведення уроків і гуртків з футболу.

Усі матеріали ще до початку нового навчального року будуть передані регіональним федераціям та окремим школам і клубам, що беруть участь у проекті "Відкриті розважальні футбольні школи" http://www.ffu.org.ua/ukr/ffu/about/ffu_news/8386/


Фото:

Нашi партнери