Гандбол. Дебют української молодіжки

У Голландії фінішував молодіжний чемпіонат Європи, у якому після тривалої перерви взяла участь збірна України під керівництвом заслуженого тренера України Михайла Милославського.

Навесні збірна України стала переможницею відбіркового турніру, що проходив у Херсоні. Проте, на чемпіонаті Європи вона виступила не так вдало, як у відборі. У першому матчі групового турніру українська  команда грала в містечку Арнем проти збірної Норвегії. Після першого тайму нічия 9:9, а от у другому таймі суперниці підсилили гру й переграли українську збірну з рахунком 25:13.

У другому матчі групового турніру Україна  грала проти господарок чемпіонату збірної Голландії і програла з рахунком 24:34. У заключному матчі групового турніру українки поступилися Австрії - 24:29.

Зайнявши останнє місце в груповому турнірі, команда України  потрапила у втішливий турнір, у якому розігрувалися місця з 9 по 16. У цьому турнірі українки програли командам  Норвегії, Словенії, Росії, Угорщини.
Чемпіонками Європи стала збірна Данії, яка у фіналі з рахунком 29:27 переграла збірну Голландії. На третьому місці  збірна Австрії.

Українська  збірна завоювала скромне звання фіналіста молодіжного чемпіонату Європи, тобто учасника фінального турніру, що теж потрібно вважати гарним досягненням!
(Газета "Вгору")


Фото:

Нашi партнери