Проект ООН "Молоді футбольні волонтери " долучається до Національної соціальної кампанії "Давай разом"

Проект ООН  "Молоді футбольні волонтери " долучається до Національної соціальної кампанії до Євро-2012 "Давай разом!", яка отримує все більше підтримки від партнерів в Києві та регіонах. Такої домовленості 31 серпня дійшли на зустрічі координатор програми волонтерів ООН в Україні Джованні Моцареллі та Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Як повідомив Равіль Сафіуллін після закінчення зустрічі, проект, який стане складовою частиною підпроекту «Давай разом!» "Чесна гра", діятиме протягом чотирьох років в Херсонській, Миколаївській областях та в Криму. Загальна вартість проекту, що фінансується  управлінням ООН зі спорту, Програмою волонтерів ООН та Програмою розвитку ООН  в Україні, - 420 тисяч дол. США.

"Проект стартує наприкінці 2011 року. Цільова авдиторія  - 300 тренерів, обраних серед вчителів, представників громадських організацій та молодіжних лідерів, 6000 молодих людей віком 12-20 років" трьох регіонів", - зазначив Равіль Сафіуллін. Він також додав, що цих людей навчатимуть бути тренерами та самим надалі організовувати і реалізовувати проекти з навчання тренерів з футболу та спортивні заходи.  

Як зазначено в резюме Проекту, "молоді футбольні волонтери " покликані зробити свій внесок в досягнення цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ) за рахунок використання спорту як чинника, що сприяє соціальному згуртуванню, зміцненню громадянського суспільства та покращення фізичного і соціального здоров'я молоді (від 12 до 20 років) в боротьбі з ВІЛ, малярією та іншими захворюваннями.

Участь в зустрічі з представниками Програми волонтерів ООН в Україні також взяли координатор кампанії "Давай разом!", перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко та фахівець відділу міжнародного співробітництва і європейської інтеграції Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту Наталя Радчук.

Нагадаємо, національний соціальний проект до Євро-2012 "Давай разом!" передбачає проведення у всіх регіонах України соціально-інформаційної кампанії "Червона картка", організацію та проведення дитячих та молодіжних турнірів з футболу "Fair play - Чесна гра", а також заходів з організації змістовного дозвілля дітей та молоді "Другий тайм".

Проект реалізовується Державною службою молоді та спорту спільно з Представництвом ООН в Україні, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), об'єднаною програмою ООН з питань ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС), Фондом народонаселення ООН, Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Міжнародним жіночим правозахисним центром "Ла Страда - Україна" та іншими організаціями.

Міністерство України у справах сім"ї, молоді та спорту


Фото:

Нашi партнери