Микола Костяк привітав спортсменів області з Днем фізичної культури і спорту

9 вересня 2011 року в обласній державній адміністрації відбулося святкове засідання координаційної ради з  питань розвитку фізичної культури і спорту в області.
Спортсменів, тренерів, представників фізкультурно-спортивних закладів, установ та організацій з професійним  святом – Днем фізичної культури і спорту привітали голова обласної державної адміністрації Микола Костяк, голова обласної ради Віктор Пелих, заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Яценко.
У своєму вітальному слові голова облдержадміністрації подякував тренерам за відданість справі, терпіння,  прагнення до перемог,  за те, що вони виховали не одне покоління визначних спортсменів. Золотими літерами в історію світового олімпійського руху вписані імена наших земляків: Лариси Латиніної, Валерія Борзова, Сергія Чухрая, Сергія Пострєхіна, Сергія Бебешка, Валерія Гоборова, Тетяни Лисенко, Юрія Нікітіна, Юрія Білонога, Інни Осипенко-Радомської.
 
Але область славиться не тільки успіхами спортсменів, але й перемогами людей праці. Саме завдяки їм в цьому році область отримала рекордний урожай ранніх зернових культур. Позитивні зрушення в сільськогосподарській галузі та економіці мають слугувати головній меті – стабілізації фінансово-економічної ситуації та посиленню конкурентоспроможності області. Вони дозволяють розв’язати цілий комплекс нагальних соціальних проблем. Зокрема, залучати більше коштів на розвиток спорту в регіоні.
«Перед нами стоїть ще багато невирішених питань. Але я переконаний, що разом, згуртувавшись, ми здолаємо усі перешкоди і спортивний авторитет Херсонщини прославлятиме Таврійський край далеко за межами нашої держави», - сказав Микола Костяк.
 
З нагоди святкування Дня  фізичної культури і спорту, за багаторічну плідну роботу, високий професіоналізм в підготовці спортсменів вищих досягнень, голова обласної державної адміністрації нагородив провідних тренерів області почесними грамотами та подяками облдержадміністрації, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.
На урочистому засіданні також було підбито підсумки розвитку спорту області за рік. Як проінформував начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, наразі в області розвивається 53 види спорту, у тому числі 23 літні олімпійські, 2 зимові олімпійські і 28 неолімпійських видів спорту, якими займається 23616 осіб, 169 зимовими олімпійськими і 2549 неолімпійськими видами спорту.

Серед олімпійських видів спорту пріоритетними для області визначено боротьбу вільну, веслування академічне, веслування на байдарках і каное, гімнастику спортивну, легку атлетику, стрільбу кульову.

У 2011 році на міжнародних змаганнях спортсменами області завойовано в олімпійських видах спорту: 1 медаль Кубку світу, 8 медалей чемпіонатів Європи, в неолімпійські видах спорту: 4 медалі чемпіонатів світу, 14 медалей чемпіонатів Європи та 3 медалі Кубку Європи.

Крім того, головним спортивним досягненням року є здобуття трьох олімпійських ліцензій.


Фото:

Нашi партнери