Херсонський міський голова В.Сальдо зустрівся з працівниками фізкультурно-спортивної сфери, спортсменами, ветеранами спорту.

9  вересня Херсонський міський голова В.Сальдо зустрівся працівниками фізкультурно-спортивної сфери, спортсменами, ветеранами спорту.

На даний час в Херсоні працюють 13 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 6 спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву, 2 дитячо-юнацьких клуби фізичної підготовки, школа вищої спортивної майстерності, Вище училище фізичної культури, в яких тренуються 10 тис. 925 осіб.
На території Херсона розташовано 4 стадіони, 24 футбольних поля, 9 футбольних майданчиків зі штучним покриттям, 216 спортивних майданчиків, 111 спортивних залів, 23 тенісних корти, 2 льодових катка, 3 водноспортивні бази, 30 фітнес-центрів, понад 70 спортивних клубів та федерацій.
За останні 5 років спортсмени Херсону взяли участь у 85 міжнародних змаганнях, одержавши 28 золотих, 32 срібних і 43 бронзових нагород. У 486 всеукраїнських змаганнях херсонські спортсмени посіли 287 перших, 263 других і 358 третіх місць.

За ці роки в Херсоні підготовлено більше 3 тис. розрядників, 252 кандидатів у майстри спорту України, 79 майстрів спорту України, 23 майстри спорту України міжнародного класу та 7 заслужених майстрів спорту України. До складів збірних команд України з різних видів спорту щорічно входять більш 100 спортсменів Херсона.

В. Сальдо зазначив, що своїми досягненнями спортсмени прославляють себе, свою родину, своє місто: «Херсонські спортсмени відомі далеко за межами області й України.Наші земляки завжди були серед тих, хто здобував найвищі нагороди на престижних міжнародних змаганнях, зберігав і примножував славні традиції українського спорту, зміцнював авторитет нашої держави у світовому співтоваристві». Він побажав спортсменам, тренерам та іншим працівникам галузі успіхів у благородній справі популяризації здорового способу життя, залучення городян до занять фізичною культурою і спортом.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту України Подяка міського голови оголошена:
за сумлінну працю, високі показники у спорті, підготовку тренерських кадрів, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в місті Херсоні - заслуженому тренеру України, заслуженому працівникові фізичної культури і спорту України, директору Херсонської школи вищої спортивної майстерності з веслування Євгену Переходову;
за сумлінну працю, високі показники у спорті, підготовку спортсменів високого рівня, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту - майстрові спорту міжнародного класу з важкої атлетики, тренерові-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи з важкої атлетики в місті Херсоні Дар’ї Гончаровій; заслуженому тренерові України, тренеру-викладачеві зі стрільби кульової Школи вищої спортивної майстерності Ніні Масловій;
за сумлінну працю, високі показники у спорті, підготовку молодих спортсменів, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в місті Херсоні - тренеру-викладачеві Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи з шахів і шашок міської ради Володимирові Гавриленку; майстрові спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, спортсмену-інструкторові Українського центру «Інваспорт» Дмитру Грицаєнку; тренерові-викладачу Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи з шахів і шашок міської ради Ірині Куколєвій;
за сумлінну працю, високі показники у спорті, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в місті Херсоні - майстрові спорту міжнародного класу зі стрільби кульової Дар’ї Тиховій;
за високі показники у спорті, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в місті Херсоні - вихованцеві Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи з шахів і шашок міської ради, бронзовому призеру чемпіонату світу з шашок 2011 р. Олександрові Зайцеву; майстру спорту України з боксу Олександрові Іванову; гравцеві команди майстрів Вищої ліги з тенісу настільного у складі збірної команди міста Херсона, переможниці першості України 2010-2011 рр. Олені Налісніковській; вихованцю Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи з шахів і шашок міської ради, бронзовому призеру чемпіонату Європи з шашок 2011 р. Кирилові Полєвщикову.
Під час зустрічі голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Сергій Пострєхін вручив ветеранам спорту, а також людям, які опікуються спортом, серед них  і В. Сальдо, пам’ятну відзнаку з нагоди 20-річчя НОК.
Крім того, міський голова отримав сувенір від херсонських футболістів – майку з власним прізвищем.


Фото:

Нашi партнери