Затверджено Порядок визначення всеукраїнської громадської організації ветеранів фізичної культури і спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях та змаганнях

Уряд затвердив Порядок визначення всеукраїнської громадської   організації фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної  культури і  спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту  та в інших міжнародних спортивних змаганнях. Відповідну постанову за № 950 ухвалено 7 вересня 2011 року.

Зазначений документ регулює процедуру визначення всеукраїнської громадської організації фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту, в інших міжнародних спортивних змаганнях.
Головною метою документа, за словами Голови Державної служби молоді та спорту України Равіля Сафіулліна, є відкритість та прозорість процедури визначення такої громадської організації
Процедура передбачає створення комісії, на яку покладаються функції проведення конкурсу, до складу комісії входять п’ять представників від Держмолодьспорту  і п’ять представників від громадських організацій, які визначаються за результатами зборів представників всеукраїнських громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту.
Рішення комісії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів комісії.
Критеріями визначення громадської організації переможцем конкурсу є кількісні та якісні показники щодо забезпечення організації розвитку спорту ветеранів фізичної культури і спорту; залучення ветеранів фізичної культури і спорту до фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності; організації і проведення змагань серед ветеранів фізичної культури і спорту; забезпечення участі ветеранів фізичної культури і спорту у відповідних всеукраїнських та міжнародних змаганнях тощо.
Срок повноважень організації представляти Україну у відповідних міжнародних організаціях та міжнародних спортивних змаганнях  - чотири роки.

Постанова Кабінету Міністрів України
від 7 вересня 2011 р. № 950

Про затвердження Порядку визначення всеукраїнської громадської   організації фізкультурно-спортивної
спрямованості ветеранів фізичної  культури і  спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної
культури і спорту  та в інших міжнародних спортивних змаганнях

Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок визначення всеукраїнської громадської організації фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту та в інших міжнародних спортивних змаганнях, що додається.

Прем’єр-міністр України                                                   М. АЗАРОВ

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 7 вересня 2011 р. № 950

ПОРЯДОК
визначення всеукраїнської громадської організації
фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної
культури і спорту, яка представлятиме Україну у
відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та
Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури
і спорту та в інших міжнародних спортивних змаганнях

1. Цей Порядок регулює процедуру визначення всеукраїнської громадської організації фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту та в інших міжнародних спортивних змаганнях (далі — громадська організація).

2. З метою відкритості та прозорості процедури визначення громадської організації Держмолодьспорт утворює комісію, на яку покладаються функції проведення конкурсу.

Комісію очолює Голова Держмолодьспорту, який затверджує її персональний склад.

Склад комісії формується з п’яти представників від Держмолодьспорту  і п’яти представників від громадських організацій, які визначаються за результатами зборів представників всеукраїнських громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту.

Засідання комісії є правоможним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини загальної кількості її членів.

Рішення комісії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні, та оформляється протоколом. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

Організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності комісії здійснюється Держмолодьспортом.

3. Оголошення про конкурс та умови його проведення Держмолодьспорт оприлюднює у засобах масової інформації та на власному веб-сайті.

Оголошення повинне містити відомості про дату, час і місце проведення конкурсу, остаточний строк подання заяви та умови участі у конкурсі.

4. Для участі у конкурсі відповідною громадською організацією до Держмолодьспорту подається заява встановленого ним зразка.

Заяви від учасників конкурсу приймаються протягом місяця від дня оголошення конкурсу.

До заяви додаються:
- копія свідоцтва про реєстрацію громадської організації;
- копія статуту громадської організації;
- довідка про кількість фізичних та юридичних осіб — членів громадської організації, зареєстрованих в установленому законодавством порядку;
- інформація про організацію та проведення громадською організацією всеукраїнських спортивних змагань;
- інформація про наявність в громадській організації висококваліфікованих спортсменів;
- інформація про сприяння розвитку спорту ветеранів фізичної культури і спорту;
- інформація про забезпечення участі ветеранів фізичної культури і спорту у відповідних міжнародних спортивних змаганнях
- довідка про залучення ветеранів фізичної культури і спорту до реалізації державної політики з фізичної культури і спорту, пропаганди олімпійського руху та формування здорового способу життя серед осіб середнього та старшого віку.

5. Критеріями визначення громадської організації переможцем конкурсу є кількісні та якісні показники щодо:

забезпечення організації розвитку спорту ветеранів фізичної культури і спорту;

залучення ветеранів фізичної культури і спорту до фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності;

організації і проведення змагань серед ветеранів фізичної культури і спорту;

забезпечення участі ветеранів фізичної культури і спорту у відповідних всеукраїнських та міжнародних змаганнях тощо.

6. Після закінчення строку подання заяв та необхідних документів комісія розглядає протягом 10 робочих днів подані матеріали.

7. На підставі рішення комісії щодо визначення переможця конкурсу Держмолодьспорт видає у тижневий строк наказ про надання повноваження представляти Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту та в інших міжнародних спортивних змаганнях строком на чотири роки, вручає свідоцтво  встановленого ним зразка та відповідно до законодавства укладає угоду про співпрацю з громадською організацією.

Зазначене рішення оприлюднюється протягом п’яти робочих днів Держмолодьспортом у засобах масової інформації та на власному веб-сайті.

8. Громадська організація, яка отримала повноваження представляти Україну у відповідних міжнародних організаціях та міжнародних спортивних змаганнях, виконує свою подальшу роботу відповідно до правил, положень та регламентів відповідних міжнародних організацій, діяльність яких підтримує Міжнародний олімпійський комітет, а також законодавства України, власного статуту та цього Порядку та відповідно до укладеної угоди, щороку інформує Держмолодьспорт про свою діяльність.

9. Держмолодьспорт сприяє діяльності громадської організації у проведенні фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів серед ветеранів фізичної культури і спорту, підготовці та участі ветеранів фізичної культури і спорту у відповідних міжнародних спортивних змаганнях. Можливі витрати на таку діяльність за рахунок коштів державного бюджету здійснюються безпосередньо Держмолодьспортом відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, на підставі угоди і в межах видатків, передбачених на зазначені цілі.

10. У разі порушення громадською організацією вимог угоди, правил, положень, регламентів відповідних міжнародних спортивних організацій, законодавства України у сфері фізичної культури і спорту та у разі невиконання критеріїв, передбачених пунктом 5 цього Порядку, комісія розглядає протягом 10 робочих днів матеріали щодо позбавлення громадської організації наданих повноважень представляти Україну у відповідних міжнародних організаціях та міжнародних спортивних змаганнях, приймає рішення та подає його Держмолодьспорту.

11. Після закінчення чотирирічного строку повноважень представляти Україну у відповідних міжнародних організаціях та міжнародних спортивних змаганнях громадська організація може подати Держмолодьспорту нову заяву про участь у конкурсі на загальних умовах.


12. Рішення про відмову у наданні громадській організації повноважень представляти Україну у відповідних міжнародних організаціях та міжнародних спортивних змаганнях або позбавлення громадської організації наданих повноважень може бути оскаржене у порядку, встановленому законодавством України.


Фото:

Нашi партнери