Відбулося засідання Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Паралімпійських іграх і чемпіонатах світу та Європи

23 вересня 2011 року на базі Конча-Заспа відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи.
Відкриваючи засідання, Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що вирішення питань ефективної підготовки олімпійських та параолімпійських команд України є одним із першочергових завдань Уряду.
Прем'єр-міністр зазначив, що у цьому році Уряд збільшив фінансування та затвердив ряд важливих рішень для розвитку спорту.
"Для підготовки українських спортсменів та їх участі в змаганнях додатково передбачено понад  90 мільйонів гривен, - повідомив Микола Азаров. - У три рази збільшена підтримка національного олімпійського руху, майже втричі збільшені видатки на спортивну науку".

ХХХ Олімпійські ігри розпочнуться 27 липня 2012 року в Лондоні. Про стан підготовки збірних команд України до участі в Олімпійських іграх поінформував Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.  Він зазначив, що на Іграх 2012 року розігруватиметься  302 комплекти нагород, українські атлети змагатимуться у 21 виді спорту.

Голова Держслужби акцентував на удосконаленні системи підготовки спортивного резерву та розвитку відповідної інфраструктури.
"Задля успішної підготовки національних збірних команд, підсиленню боротьби з допінгом в Україні повинна функціонувати сучасна лабораторія антидопінгового контролю, акредитована Всесвітнім антидопінговим агентством", - наголосив Равіль Сафіуллін.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка звернув увагу на необхідність створення Центрів олімпійської підготовки та підвищення престижу професії тренера.

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич поінформував про підготовку до XIV Паралімпійських ігор, які проходитимуть з 29 серпня по 9 вересня 2012 року.
Зокрема, Валерій Сушкевич зазначив, що українські спортсмени братимуть участь у 12 із 21 виду спорту, представлених на Іграх.


Фото:

Нашi партнери