Святкування 200-річчя міста Каховки

За інформацією відділу з питань фізичної культури і спорту Каховської міської ради,  з нагоди відзначення 220-річчя м. Каховки на спортивних майданчиках міста  відбулись спортивно-масові заходи. Цьогоріч святкування Дня міста проходило  три дні - з 22 по 24 вересня.

Змагання серед спортсменів-інвалідів.
 24 вересня на стадіоні «Авангард» відбулись змагання серед паралімпійців. Спортсмени-інваліди (всього 24 учасника) виборювали першість у двох видах – шашки та фігурне водіння інвалідного візка.
У змаганнях з фігурного водіння візка краще та швидше за всіх необхідну дистанцію подолав Володимир Зелинський, на другому місці – Микола Гальченко, на третьому – Тетяна Слободян.
У змаганнях шашистів перше місце виборола  Тетяна Слободян, на другому - Микола Гальченко, на третьому – Сергій Яценко. Призерів змагань нагороджено дипломами та медалями відділу з питань фізкультури та спорту. (М.Гриценко,  спеціаліст Каховського «Інваспорту» ). 

Спартакіада школярів. Футбол. З 22 по 24 вересня на смарагдовому газоні футбольного поля стадіону «Авангард» точилася запекла футбольна першість серед збірних команд загальноосвітніх шкіл міста (1994р.н. і молодші) у залік міської Спартакіади школярів 2011/2012 р. Після проведення попередніх ігор, у День міста відбулись вирішальні матчі. У грі за «бронзу» футбольного турніру команда ЗОШ № 1 перемогла суперників з ЗОШ № 3, а у фіналі юні футболісти ЗОШ № 4 впевнено переграли своїх опонентів з Каховської гімназії і стали переможцями змагань. Команди-призери були нагороджені почесними грамотами та футбольними м’ячами від міськспортвідділу.

Кубок міста з шашок-64. На спорткомбінаті «Олімпійський» 24 вересня відбулись змагання відкритого Кубку міста з шашок-64 2011 року. В турнірі взяли участь 14 спортсменів з Каховки, Нової Каховки, Бериславського та Іванівського районів. Кубок розігрувався за коловою системою з двох партій і регламентом 10 хв. кожному учаснику (з накопичуванням часу). У підсумку змагань володарем Кубку м.Каховки з шашок-2011 став каховчанин Сергій Мішин, який набрав 23 очки з 26 можливих. Друге місце зайняв Василь Райляну з с. Львово Бериславського району (20,5 очок), на третьому місці також представник міста Каховки Володимир Лоренцев (19,5 очок), який лише за додатковими показниками випередив ще одного каховчанина Сергія Вітюка (19,5 очок). Переможця змагань нагороджено почесним кубком, медаллю та грамотою, призерів – медалями, грамотами та пам’ятними подарунками (книгами з історії Каховки) від відділу з питань фізичної культури та спорту міської ради. Грамотою спортвідділу також було відзначено Євгенію Чуприну за кращий результат серед жінок.
Варто також відмітити, що переможець змагань Сергій Мишин напередодні 18 вересня  брав участь у відкритому обласному турнірі з шашок-100, присвяченому Дню м. Херсона, і посів на ньому почесне третє місце. (К.Чорнощоков, головний суддя змагань)

Спортивно-ігрове шоу. Двічі протягом святкового дня 24 вересня громадяни міста Каховки були свідками чудового та феєричного показового виступу юних спортсменів.. Вихованці  Каховської ДЮСШ та спортивних клубів спочатку були учасниками дитячого свята «Каховка. Діти. Майбутнє» на площі біля РБК ім. Фрунзе. А ввечері вони, вже третій рік поспіль, спільно з викладачами та вихованцями Каховської школи мистецтв на площі біля пам’ятника Леніну представили до загальної уваги музично-спортивне ігрове шоу. Музичні та мистецькі номери цього дійства були тісно переплетені з влучними кидками баскетболістів (тренер В.Зарецький), потужними ударами волейболістів (тренер В.Антонов), красивими фінтами юних футболістів (тренер А.Марченко), багатоходовими комбінаціями шахістів (тренери Артур та Алла Ралко), блискавичною грою тенісистів (тренер Б.Чебукін), безкомпромісними боксерськими поєдинками (тренер Д.Мальцев), майстерністю борців дзюдо (тренер М.Мозгова), блискучим виступом юних каратистів (керівник Д.Сіренко) та «залізною грою» юних гирьовиків (керівник П.Маринін). У той же час в акваторії Дніпра в районі майданчика «Таврійських ігор» у імпровізованій вітрильній регаті змагалися (у двох класах вітрильників) вихованці ДЮСШ (тренер О.Пєнізов) та ветерани парусного спорту нашого міста.
 Головною метою заходу стала пропаганда здорового  та гармонійного способу життя, активне залучення дітей та молоді до занять спортом і мистецтвом, реклама позашкільних закладів освіти, пропаганда активної життєвої позиції. Свято музики, мистецтва і спорту вдалося.

Бліц-турнір з шахів. 25 вересня 2011 року у шаховому клубі міського Палацу культури «Меліоратор» відбувся святковий бліцтурнір з шахів. За підсумками турніру переможцем став Олег Пильщиков (16,5 очок). На другому місці – Павло Стоколос (16 очок), на третьому – Анатолій Бабій (14,5 очок). Призери змагань відзначені дипломами та пам’ятними призами – останнім виданням книги про історію міста.

Кубок міста з футболу. 25 вересня на стадіоні «Олімпійський» матчами першого етапу стартував розіграш Кубку м.Каховки з футболу 8х8 2011 року. Змагання, організовані відділом з питань фізичної культури та спорту міської ради спільно з футбольною громадськістю, проводяться за кубковою системою з вибуванням після двох поразок. У цьогорічному розіграші Кубку міста стартували 14 команд (близько 200 учасників). Серед команд-учасниць, як такі, що представляють організації і підприємства міста, так і самодіяльні колективи. Матчі турніру також проводяться і на стадіоні «Авангард». Ігри відбуваються на полях скорочених розмірів, у форматі 8 на 8 гравців за адаптованими офіційними правилами футболу. Ігрові дні: вівторок, четвер – 17.30, неділя – 10.00. Фінальний матч заплановано на 16 жовтня.
Перші матчі принесли такі результати:  Олімпієць (ветерани) – Легіон-Олімпік – 4:2, С.Юнайтед – Молоді регіони – 0:6, Олімпієць – Атлант – 4:1, Бокс – Спартак – 0:4, Факел – Зеніт – 3:11.
           
Теніс.  24-25 вересня 2011 року в м. Нова Каховка на тенісних кортах стадіону «Енергія» відбувся аматорський турнір, присвячений 220-річчю м. Каховка. У змаганнях взяли участь 34 спортсмени з Миколаєва, Херсона, Каховки, Нової Каховки. В рамках турніру було проведено змагання серед ветеранів тенісної ракетки, де своєю грою відзначились Киселев Б.В., Сорока В.С., Самойлов П.Ф, Єкимов Ю.П., Крупін М.П.
 У чоловічому одиночному розряді в упорній боротьбі в майстер-серії перемогу здобув гість із Миколаєва Євген Федоткін. Друге місце – Олег Юдін  (Миколаїв). Третє – четверте місце поділили Володимир Комягін і Борис Ніколюк  (обидва -  Каховка).
 В тур-серії переміг Олег Колодінський (м. Каховка). Спортивну честь міста Каховки в цьому турнірі  також захищали  Р.Сєров, Г. Комягіна і Ю. Дорохін.
 У парному розряді такі результати: Юдін/Федоткін (Миколаїв) – І місце, Сєров (Каховка)/Ковалівнич (Нова Каховка) – ІІ місце,  Якуба/Сікорський  (Херсон) – Ш місце. (В.Комягін)

Фоторепортаж http://www.sportforall.info/gallery/16
    


Фото:

Нашi партнери