Українські спортсмени здобули 175 ліцензій на участь в Олімпіаді- 2012

175 ліцензій в 13 видах спорту завоювали українські спортсмени на участь у літній Олімпіаді-2012 в Лондоні станом на цей час. Про це в коментарі телеканалу "Ера"  19 жовтня 2011 року повідомив Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. Голова Держслужби нагадав, що на Іграх 2012 року буде розіграно 302 комплекти нагород, українці розраховують на участь у 21 виді спорту, виняток – баскетбол, волейбол, гандбол, футбол, хокей на траві.

"Право на участь в Олімпійських іграх 2012 року вже отримали 155 спортсменів. Сьогодні затверджена група спортсменів в кількості 556 осіб, які можуть претендувати на участь в Олімпійських іграх, 108 з них – реально боротися за олімпійські медалі", - сказав керівник спортивного відомства. 

Україна вже здобула право змагатися в таких видах спорту:  стрільба кульова  - 8 спортсменів, плавання – 5 спортсменів (норматив «А») та 25 спортсменів (норматив «В»), легка атлетика – 44 спортсмени (норматив «А») та 20 спортсменів (норматив «В»), стрільба з лука – 6 спортсменів, кінний спорт – 4 спортсмени, стрибки у воду – 6  спортсменів, сучасне п’ятиборство – 2 спортсмени, веслування на байдарках і каное – 2 спортсмени, веслування академічне – 19 спортсменів, вільна боротьба – 2 спортсмени, спортивна гімнастика – 5 спортсменів, бокс – 6 спортсменів, гімнастика художня – 1 спортсмен.

У жовтні – грудні 2011 року заплановано участь спортсменів збірних команд України у ліцензійних змаганнях на чемпіонатах світу з важкої атлетики, стрибків на батуті, вітрильному спорті, плаванні.
З таких видів спорту як фехтування, триатлон, велоспорт, дзюдо, настільний теніс та бадмінтон ліцензії будуть надаватись за рейтингом міжнародних федерацій з видів спорту.
Загалом наші атлети сподіваються вибороти понад 300 ліцензій.

Довідка. Олімпійські ігри 2012 року відбудуться у Лондоні з 27 липня до 12 серпня, після чого відбудуться Параолімпійські ігри, які пройдуть з 29 серпня до 9 вересня.


Фото:

Нашi партнери