Особлива увага – олімпійцям

18 жовтня 2011 року у Севастополі розпочав свою роботу виїзний Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету, на якому представники всіх 27 обласних осередків НОК обговорюють особливості реалізації в регіонах України «Програми розвитку олімпійського руху на 2011-2014 роки».

У своєму зверненні до учасників семінару президент НОК Сергій Бубка окреслив низку нагальних задач, які постають зараз перед олімпійськими відділеннями та місцях.
У першу чергу, це сприяння атлетам-кандидатам на участь в олімпійських змаганнях наступного року – Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні та І зимових Юнацьких Олімпійських іграх в Інсбруку – у підготовці до цих престижних стартів.
Сергій Бубка ознайомив присутніх з рішеннями відповідного Оргкомітету, який наприкінці вересня відбувся на олімпійській базі в Конча-Заспі під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, а також із підсумками особистої зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, присвяченій питанням підготовки спортсменів до участі в Олімпіаді в Лондоні.

Президент НОК закликав регіональні осередки прикласти максимум зусиль, аби допомогти атлетам в якомога кращій формі підійти до цих змагань. Передусім йдеться про вирішення соціально-побутових умов спортсменів і тренерів, матеріально-технічне забезпечення, стабільне фінансування процесу підготовки. Сергій Бубка наголосив на важливості об’єднання зусиль регіональних відділень спільно з органами влади на місцях, спортивними федераціями та фізкультурно-спортивними товариствами для вирішення поставлених завдань. 

Сергій Бубка проаналізував роботу регіональних олімпійських осередків у 2011 році. Він зазначив, що на обласні відділення  покладаються великі надії та ставляться  серйозні задачі.
Саме олімпійські осередки на місцях у 2011 року стали основним плацдармом для запуску цілої низки ініціатив НОК.
Цей й патронат над спортивними змаганнями, і стипендіальна програма для залучення атлетів до роботи в штаті відділень, і шефство над навчальними закладами – дитячими домами та інтернатами, садками та спортивними школами.
Розпочалась реалізація проекту зі створення територіальних олімпійських центрів в Україні, яких планується відкрити 4 – східний, західний, північний та південний. Перший, східний, вже створений на базі Луганського обласного відділення НОК. На черзі – західний центр у Львові.

Провідну роль мають осередки НОК у реалізації проекту «Олімпійське лелеченя». Ці дитячі спортивні змагання всеукраїнського масштабу цього року відбулися вперше і відтепер, зважаючи на їхній успіх, проводитимуться щороку.
Поряд з цим, Сергій Бубка вказав на ті аспекти роботи відділень, які ще потребують вдосконалення, та запропонував деякі шляхи підвищення ефективності спільної роботи.

У рамках проведення виїзного семінару  олімпійські чемпіони та призери Сергія Бубка, Яна Клочкова, Олена Петрова, Ніна Лемеш, Володимир Сидоренко, Олена Пахольчик, Сергій Кірсанов, Віктор Клімов, Ірина Янович висадили 20 дерев Алеї олімпійської слави  на території Севастопольського інституту банківської справи, тим самим продовживши добру традицію започатковану НОК України. Подібні Алеї  вже з’явились у Луганську, Львові, Сумах та Херсоні.
«Кожен регіон України має своїх спортивних героїв якими пишається вся держава. Ми повинні пам’ятати їх і на їхньому прикладі виховувати нових чемпіонів», - наголосив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.
Головний олімпієць країни разом з почесними гостями відкрили спортивний комплекс, де на 700 квадратних метрах розташувався спортивний зал, з площадками для волейболу, баскетболу, міні-футболу, тенісу і бадмінтону; плавальний басейн розміром 25 на 8,5 метрів, тренажерний зал на 60 тренажерів, більярдний і тенісний зали, душеві, роздягальні, столова.
«Саме так по всім ВУЗах України мають дбати про здоров’я своїх студентів. Адже саме спорт допомагає і сконцентруватись на навчанні й відпочити після учбових навантажень. Це гарний приклад для наслідування», - зазначив Сергій Бубка.

НОК України


Фото:

Нашi партнери