Олімпійці обрали керівництво своєї Асоціації

25 жовтня 2011 року  за участю видатних спортсменів - олімпійських чемпіонів та призерів, медалістів світових та європейських першостей – відбулася ІІ звітно-виборна Асамблея Асоціації олімпійців України.
Серед присутніх – Олімпійські чемпіони Яна Клочкова, Вадим Гутцайт, Олена Костевич, Наталія Скакун, Юрій Білоног, Григорій Кріс, Іван Богдан, Федір Лащонов, Галина Захарова, Богдан Макуц, Володимир Іванов, Сергій Кушнірюк та багато інших.

Асоціація є громадським формуванням, яке створене з метою популяризації та поширення олімпійського руху на території України.

Делегатів-олімпійців з усіх регіонів України та від усіх олімпійських видів спорту привітав президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Він відзначив, що розцінює Асоціацію як дієвий інструмент та могутній потенціал й силу для розвитку вітчизняного спорту. Особливо важливою, на думку головного олімпійця країни, є роль уславлених спортсменів у вихованні молодого покоління.
«Дуже приємно, що за активної підтримки і участі олімпійців НОК впроваджує в життя такі важливі соціальні проекти, як Олімпійський день та тиждень, Всеукраїнський олімпійський урок, «Олімпійське лелеченя», церемонію «Герої спортивного року». Саме на прикладах ваших яскравих особистостей, героїв спорту і повинна зростати здорова і сильна українська нація», - підкреслив Сергій Бубка.

Учасники форуму обрали керівництво Асоціації. На посаду президента переобрана призерка олімпійських ігор Ніна Уманець. Віце-президентами стали олімпійські чемпіони Галина Захарова та Вадим Гутцайт. Також делегати проголосували за новий склад Ради Асоціації олімпійців, яка складається з 11 осіб.

Олімпійці затвердили план своєї роботи. Наразі основними напрямками є створення повного реєстру олімпійців України, заснування Алей олімпійської слави в регіонах країни, вирішення соціальних проблем спортсменів та активна участь в різноманітних заходах з популяризації спорту та здорового способу життя.

НОК України


Фото:

Нашi партнери