ІІ Європейські ігри ветеранів

З 10 по 20 вересня 2011 року в італійському містечку Ліньяно  Саббіадоро (Lignano) пройшли ІІ Європейські ігри ветеранів. На ігри приїхали більше 4 тисяч спортсменів з 20 країн Європи - представники 19 видів спорту. Це найбільш масовий і престижний турнір для спортсменів, які завершили свою професійну кар'єру, але продовжують активно займатися улюбленим видом спорту.

На змагання з веслування на байдарках і каное  з'їхалася велика кількість учасників зі СНД, зокрема домінували представники України й Росії. Порадувала велика кількість спортсменів з України, а також їхній успішний виступ у багатьох класах. Херсонську школу веслування представляли 8 спортсменів: Станіслав Борейко, Анатолій Попцев, Сергій Мацапура, Ігор Буров, Сергій Шаповалов, Микола Мегеря, Ігор Козлов, Юрій Галич.
Змагання проходили з 10 по 14 вересня: в спринті на дистанціях 200м і 1000м, а 15 вересня відбувся марафонський заїзд на 18 км. Спортсмени змагались у своїх вікових групах (35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70 і старше) у класах К-1, К-2,К-4, С-1, С-2, С-4 серед жінок і чоловіків.
Херсонці здобули найбільшу кількість медалей - 21! А саме: 4 золоті, 8 срібних, 9 бронзових.

Довідка.  Перші Європейські ігри ветеранів  були проведені в  м. Мальма  (Швеція)  в 2008 році. Ігри  проводяться під патронатом Міжнародної асоціації ветеранських ігор (IMGA), визнаної Міжнародним олімпійським комітетом. Це спортивний форум ще називають Європейською Олімпіадою ветеранів, яка проводиться раз на 4 роки.
Ігри організовуються з метою підтримки ветеранського спорту на високому рівні, просування філософії " спорт - це життя", показати приклад молоді, дати стимул для занять спорту в будь-якому віці й багато чого іншого. Медалі розігруються в 21 виду спорту: легка атлетика, пляжний футбол, пляжний волейбол, веслування на байдарках і каное, велосипедний спорт, спортивні танці, гольф, дзюдо, карате, спортивне орієнтування, гандбол, фехтування, важка атлетика, таеквондо, теніс, стрільба по тарілочках, стрільба з лука, тріатлон і вітрильний спорт.
Наступні Європейськіф ігри ветеранів пройдуть у 2015 році у Франції.


Фото:

Нашi партнери