НОК іде в школи

Напередодні олімпійського 2012 року в Українському домі в Києві НОК України дав старт новій унікальній акції.
Під назвою «На шляху до Лондона» вона об’єднала одразу три проекти: «Олімпійська книга», «Олімпійський куточок» та фотовиставку з історії українського Олімпізму.

Усі вони мають на меті залучити підростаюче покоління українців до занять спортом та розширити знання дітей і молоді про історію Олімпійського руху та його цінності.

До кінця року понад 20 тисяч шкіл нашої країни отримають від Національного олімпійського комітету комплекти олімпійської літератури, а близько 650 найспортивніших шкіл країни – набори спортивного інвентарю. Таким чином олімпійська продукція дійде до кожного класу у найвіддаленіших куточках України.

Окрім того, у центрі Києва, в Українському домі, протягом двох тижнів працюватиме фотовиставка, яка познайомить бажаючих з історією виступів українських спортсменів на головних стартах під знаком п’яти кілець.

Урочистий старт акції дав олімпійський чемпіон, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Почесними гостями церемонії стали перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики спорту та туризму Павло Костенко, президент Олімпійської академії Марія Булатова, Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії в Україні Роберт Лі Тернер і ціла плеяда уславлених олімпійців: Валерій Борзов, Яна Клочкова, Лілія Подкопаєва, Ельбрус Тедеєв, Вадим Гутцайт, В’ячеслав Олійник, Валерій Гончаров, Ніна Уманець, Олександр Крикун, Анна Сорокіна та багато інших олімпійських чемпіонів та призерів.

В рамках урочистого відкриття акції дітлахи з різних київських шкіл отримали чудову можливість проявити свої уміння у різноманітних олімпійських конкурсах, поспілкуватися, а також, навіть, позмагатися у вікторині із відомими спортсменами. По завершенню учні залишили свої побажання учасникам Олімпійських ігор 2012 року в Інсбруку  та Лондоні.

«Започаткування цих Всеукраїнських акцій – черговий крок у послідовній політиці Національного олімпійського комітету, спрямованій на виховання здорової нації. Навчання та заняття фізичною культурою і спортом роблять людину сильнішою та стійкішою до життєвих складнощів. Ми сподіваємось, наші нові проекти допоможуть дітям України розвиватися як фізично, так і інтелектуально, і стати достойними громадянами нашої Держави», – зазначив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

НОК України


Фото:

Нашi партнери