До Міжнародного дня інвалідів

За існуючою традицією, на початку пленарного засідання XIII сесії Херсонської міської ради з нагоди Міжнародного дня інвалідів міський голова Володимир Сальдо відзначив людей, які незважаючи на обмежені фізичні можливості, ведуть активний спосіб життя, а також херсонців, які за покликом серця присвятили себе служінню людям та дітям з особливими потребами, повідомляє прес-служба міської ради.
Серед нагороджених Почесною грамотою міського голови  за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток соціальної сфери:
- начальник реабілітаційного, фізкультурно-оздоровчого комплексу обласного центру «Інваспорт» Вадим Буланов;
- директор реабілітаційно-оздоровчого центру «Маяк» Херсонського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих Галина Булгакова;
- мати дітей-інвалідів, членів збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху Наталія Туркова;
- директор Херсонського медичного коледжу Микола Ващук;
- голова обласної спілки Українського товариства глухих, голова обласного осередку спортивної федерації глухих Григорій Фомін.

Довідка. Міжнародний день інвалідів відзначається 3 грудня згідно рішення Генеральної Асамблеї ООН.
У 1992 році в кінці Десятиліття інвалідів Організації Об’єднаних Націй (1983-1992 роки) Генеральна Асамблея проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів.
Це Десятиліття було періодом підвищення інформованості і вживання заходів з метою поліпшення становища інвалідів і забезпечення для них рівних можливостей.
Пізніше Асамблея закликала держави-члени проводити заходи в ознаменування Дня, маючи на увазі подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю.
Проведення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем івалідов, захист їх гідності, прав і благополуччя, на привернення уваги суспільства до переваг, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Мета, заради якої цей день був проголошений, повне і рівне дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН в 1982 році.


Фото:

Нашi партнери