Україна направить у Лондон рекордну за кількості команду паралімпійців

На Паралімпіаду 2012 року в Лондон відправиться рекордна за кількості збірна України. Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич, який взяв  участь у минулі вихідні в Пекіні XV Генеральній асамблеї Міжнародного паралімпійського комітету.
 
"На сьогоднішній день національна паралімпійська команда України, яка буде плануватися до виїзду в Лондон, буде рекордної за кількості. Такої великої команди за всю історію участі України в Паралімпійських іграх не було. Це буде понад 220 чоловік", - заявив В.Сушкевич.
 
Він не уточнив, у скількох видах спорту буде брати участь Україна, оскільки ще не завершений кваліфікаційний процес і не визначені всі ліцензії.
 
Разом з тим глава Паралімпійського комітету повідомив, що українська збірна вперше претендує на участь у велоспорті. Крім того, "дуже класно прорвалися у кваліфікаційний процес дівчата-волейболістки". Він також нагадав, що у вересні цього року вперше за всю історію існування українського паралімпійського спорту жіноча команда з волейболу сидячи стала кращої в Європі. "Це просто сенсація. Ця команда пройшла найтяжкий шлях. Цей успіх мене дуже радує, оскільки сьогодні жінці з інвалідністю відбутися в спорті дуже складно", - відзначив В.Сушкевич.
 
Голова Національного паралімпійського комітету також підкреслив, що починаючи з перших для українських паралімпійців Ігор в Атланті, всі наступні Паралімпіади показують, що Україна демонструє стабільний результат. "У Пекіні в 2008 році ми були четвертими, у Ванкувере в 2010 - третіми. Є системні речі,які говорять про те, що Україна досягла унікальних результатів у розвитку паралімпійського спорту", - сказав він. 
 


Фото:

Нашi партнери