Олімпійський вогонь вже в Інсбруку

17 грудня в грецькій столиці відбулась церемонія запалення Олімпійського вогню для I зимових Юнацьких Олімпійських ігор, які пройдуть в січні 2012 року в Інсбруку.
За давньою традицією жриця античного храму Гери запалила від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала факел на стадіоні «Панатінаікос», де в 1896 році вперше пройшли сучасні Олімпійські ігри. Жриця передала вогонь першому факелоносцю естафети олімпійського вогню.

У церемонії взяли участь президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге, представники австрійського спорту та Оргкомітету Ігор, керманич олімпійського комітету Греції.
«Вогонь і смолоскип символізують цінності та ідеали, які лежать в основі олімпійського руху. Вони є втіленням досконалості, дружби і поваги. Ця естафета має надихнути молодих людей на нові мрії, нові надії, а також заохотити всіх пережити разом зі спортсменами хвилюючі миті Олімпійських ігор», - наголосив Жак Рогге.

У той же день в трьох контейнерах вогонь був доставлений з Афін до Інсбруку літаком, який належить збройним силам Австрії. З 27 грудня і до самої церемонії відкриття Ігор, 13 січня 2012 року, олімпійський вогонь подолає 3573 км – його пронесуть 2012 факелоносців.

Нагадаємо, що до старту I зимових Юнацьких Олімпійських ігор залишилось 25 днів. А вже 21 грудня під час урочистих проводів нашої команди Україна дізнається імена тих, хто захищатиме честь нашої держави в олімпійському Інсбруку.

НОК України


Фото:

Нашi партнери