У добру путь, Юнацька Олімпійська збірна України!

21 грудня відбулись урочисті проводи збірної команди України на I зимові Юнацькі Олімпійські ігри, що з 13 по 22 січня проходитимуть в австрійському Інсбруку.

Юних олімпійців зі сцени вітали перший віце-президент НОК України, Голова Держслужби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, віце-президент НОК Володимир Бринзак, олімпійський чемпіон, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Ельбрус Тедеєв, призерка Ігор з біатлону Олена Петрова. Відео-звернення до учасників надіслав головний олімпієць країни Сергій Бубка. Привітання надійшли і від Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Кожен із них побажав спортсменам, перш за все, вірити у себе, у свої сили та в перемогу.

23 українські спортсмени, віком від 14 до 18 років, захищатимуть честь України, тим самим відкриють нову сторінку «білої» Олімпіади.
Під час урочистих проводів кожен з юних олімпійців отримав значок учасника I зимових Юнацьких Олімпійських ігор, які вручила шеф місії на Інсбрукську Олімпіаду Ганна Сорокіна та олімпійську літературу.

Згідно з традицією, яка існує вже багато років, учасники попередніх Ігор передають своїм наступникам, яких відряджають на чергову Олімпіаду, прапор України. Урочисту місію передачі прапора виконала молодий посол на I зимові Юнацькі Олімпійські ігри Катерина Дерун.
 
Українська юнацька збірна на Іграх буде представлена у 8 видах спорту (біатлон, гірськолижний спорт, лижне двоборство, лижні гонки, стрибки з трампліну, санний спорт, фігурне катання, шорт-трек). Загалом понад 1000 атлетів з 67 країн світу під час змагань розіграють 63 комплекти нагород у 15 видах спорту.

Ігри матимуть і ряд особливостей. У деяких видах програми зможуть брати учать змішані команди, що складатимуться зі спортсменів різних країн. Вперше пройде спільна естафета біатлоністів. Також в Інсбруку дебютуватимуть дівчата у змаганнях зі стрибків з трампліну.

Але, як і під час I літніх Юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі у 2010 році, фіксуватись рекорди не будуть. Все це пов’язано з тим, щоб юні олімпійці не форсували свою підготовку. Учасники Ігор не лише вестимуть спортивну боротьбу, а й братимуть участь у культурно-освітніх заходах.
Юнацькі Олімпійські ігри – це шанс для юних атлетів на собі відчути олімпійський дух. Слід відзначити, що й виглядатиме збірна по-справжньому, по-олімпійському, адже наші спортсмени будуть одягнуті у форму BOSCO.

Завдяки підтримці генерального спонсора НОК України та мобільного оператора Олімпійської збірної компанії «МТС» наші олімпійці завжди залишатимуться на зв’язку, а Україна отримуватиме оперативну інформацію з безпосереднього місця подій.

Свій вагомий вклад у підготовку юних олімпійців внесли компанії «Самсунг» та «Кока-Кола», які плідно співпрацюють з Національним олімпійським комітетом України вже протягом багатьох років.

Довідково: Хоча медальний рейтинг «зимників» не такий великий, як у представників літніх видів спорту, але нам є чим пишатись. На дорослих зимових Олімпійських іграх вітчизняні атлети, як окремою командою, так і у складі збірної СРСР, здобули загалом 10 нагород, три з яких золоті.
Першими двома медалями в історії незалежної команди України були саме зимові нагороди у 1994 році в Ліллехаммері. Їх володарями стали олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл та бронзова призерка з біатлону Валентина Цербе. Ну, а першу для нашої держави зимову нагороду за всю історію виступів було здобуто у 1976 році біатлоністом Іваном Бяковим, який піднявся на олімпійський п’єдестал саме в Інсбруку.

Тож вболівайте за наших та слідкуйте за оперативною інформацією з олімпійського Інсбруку на офіційному сайті НОК України.
Фотозвіт з подіїі можна переглянути у розділі "Фотогалерея".

НОК України


Фото:

Нашi партнери