На Херсонщині визначили найкращих спортсменів 2011 року

22  грудня у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша  відбулася традиційна урочиста церемонія "Герої спортивного року" та з нагоди  відзначення 20-річниці українського футболу і Херсонської обласної федерації футболу, в рамках якої вшановано кращих спортсменів і тренерів області  за підсумками спортивного сезону  2011  року.

Організатори свята - управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", обласне відділення Національного олімпійського комітету України, обласна федерація футболу.

На спортивне свято зібралася спортивна гордість  області та міста - спортсмени-переможці міжнародних змагань та турнірів, їх  досвідчені  тренери, керівники спортивних закладів та організацій, юні вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, шанувальники спорту і почесні гості. У фойє гостей зустрічав оркестр театру.
Привітали учасників зібрання і вручили нагороди переможцям номінацій  заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Хоменко, заступник керівника виконавчого апарату, керуючий справами Валерій Григоренко, заступник голови  обласного відділення НОК України Сергій Кірсанов, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олег Кравець, чемпіони   світу 1985 року, срібні   призери  Олімпійських ігор 1988 року з академічного веслування Павло Гурковський і Микола Комаров,  начальник обласного центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Іван Міщенко.

Переможцями у номінаціях стали:
"Краща спортсменка з олімпійських видів спорту" –  Дар’я Тихова (Шитко) - бронзова призерка чемпіонату Європи з  кульової стрільби, перша із херсонських спортсменів завоювала ліцензію на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні. 

"Кращий спортсмен з олімпійських видів спорту" -   Андрій Приведа   та  Олександр Коновалюк  - бронзові призери чемпіонату Європи з веслування академічного, заслужені майстри спорту України.  Завоювали право представляти  Україну і Херсонщину на ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012  року в Лондоні у складі «вісімки».

"Краща спортсменка з неолімпійських видів спорту"Мадонна Баранова - володарка трьох золотих медалей  чемпіонату світу з кікбоксингу (Новокаховська школа єдиноборств).

 "Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту" - Олександр Єрьоменко  - чемпіон Європи з кіокушин карате.
 
"Кращий тренер  з олімпійських видів спорту" -  Олег Іванович та Георгій Іванович Волощуки - тренери бронзових призерів чемпіонату Європи з веслування академічного Андрія Приведи та  Олександра Коновалюка; 
Ніна Іванівна Маслова - тренер бронзової призерки чемпіонату Європи з кульової стрільби  Дар’ї  Тихової. 

"Кращий тренер з неолімпійських видів спорту" -  Віктор Володимирович  Слюсар – тренер володарки трьох золотих нагород чемпіонату світу з кікбоксингу  Мадонни Баранової.

"Краща спортсменка-паралімпійка"  -  Кравченко Вікторія – чемпіонка світу з легкої атлетики.
"Кращий спортсмен-паралімпієць" -    Дмитро Грицаєнко - срібний призер Всесвітніх ігор з пауерліфтингу.
"Кращий тренер  з паралімпійських видів спорту"Сергій Костянтинович Мягков - заслужений тренер України з легкої атлетики, тренера чемпіонки світу з легкої атлетики Вікторії Кравченко та переможниці Глобальних ігор з легкої атлетики і бронзової призерки чемпіонату світу з легкої  атлетики Людмили Даниліної.
 
Крім того,  були вручені державні нагороди «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» - першому заступнику голови обласної федерації футболу Віктору Бербенцеву та директору спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи  з футболу «Кристал» Анатолію Жосану,  почесні грамоти голови  Херсонської обласної державної адміністрації та голови  Херсонської обласної ради отримав ряд  фахівців фізичної культури і спорту.

Церемонія нагородження чергувалися з виступами співаків, шоу-групи «Матіола» та хореографічними композиціями студії «Jin Roch»” .
 
Друга частина урочистої церемонії була присвячена відзначенню 20-ї річниці українського футболу та ювілею Херсонської обласної федерації футболу. Державними та відомчими відзнаками Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту  нагороджено кращих футболістів, тренерів, організаторів, функціонерів футболу Херсонської області.


Фото:

Нашi партнери