Затверджено Порядок надання навчальному закладу статусу спеціалізованого навчального закладу спортивного профілю

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок надання навчальному закладу статусу спеціалізованого навчального закладу спортивного профілю. Відповідну постанову "Про затвердження Порядку надання навчальному закладу статусу спеціалізованого навчального закладу спортивного профілю"  ухвалено на черговому засіданні Уряду 28 грудня 2011 року.

Одним з головних напрямів державної політики у сфері фізичної культури і спорту є стратегія формування сучасної системи олімпійської підготовки, яка передбачає багаторічну та багатоступеневу етапність підготовки спортсменів високого класу.

Одним із етапів такої підготовки є забезпечення відбору та спортивної підготовки найобдарованіших дітей та молоді, створення умов для розвитку їх індивідуальних здібностей та поповнення національних збірних команд у поєднанні із здобуттям спортсменами відповідної освіти. Такі умови створюються у спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю.

Метою прийняття акта є визначення механізму надання статусу спеціалізованого навчального закладу спортивного профілю шляхом розгляду відповідних матеріалів центральним органом виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту, а також внесення відповідних змін до чинного Положення  про спеціалізований навчальний заклад спортивного профілю з урахуванням вимог законодавства України.

Необхідність ухвалення документа виникла через те, що порядок надання навчальному закладу статусу спеціалізованого навчального закладу спортивного профілю не визначений, не врегульовані поняття основного та додаткового контингенту, не конкретизовані вимоги щодо документального забезпечення організації навчально-тренувального процесу тощо.

Окрім цього, визначення порядку надання статусу спеціалізованого навчального закладу спортивного профілю передбачено статтею 11 Закону України "Про фізичну культуру і спорт", іншими документами.

Постановою також внесено зміни до постанови від 5 листопада 1999 р. № 2061 “Про затвердження Положення про спеціалізований навчальний заклад спортивного профілю”.  Текст постанови тут.


Фото:

Нашi партнери