Перша в історії зимова Юнацька Олімпіада закрита

22 січня на центральній площі олімпійського Інсбрука – Medals Plaza – пройшла урочиста церемонія закриття перших в історії зимових Юнацьких Олімпійських ігор.
Ця Олімпіада стала для спортсменів справжнім яскравим святом. Тут було все – і перші розчарування, і перші перемоги, цікаві зустрічі та нові знання. Ніхто не залишився байдужим до олімпійського дійства.
Атлети 30 країн стали щасливими володарями олімпійських медалей.
Українська збірна, яка була представлена 23 спортсменами у 8 видах спорту, повертається додому з 3 срібними медалями і 25 загальнокомандним місцем (без урахування нагород у змішаних командних турнірах). Танцювальний дует Олександра Назарова-Максим Нікітін, фігурист Ярослав Паніот та Марія Долгополова з шорт-треку назавжди вписали свої імена в олімпійський літопис.

Ще цілий ряд українських спортсменів посів високі місця у десятці найкращих юних олімпійців планети у змаганнях з біатлону, фігурного катання, санного спорту та шорт-треку.

«Українські спортсмени гідно представили нашу державу перед олімпійським світом. Їхні досягнення продемонстрували усім, що в нас росте достойна зміна, навіть не дивлячись на те, що ми не маємо такої інфраструктури, у порівнянні з іншими країнами, все одно показуємо результат», - прокоментувала виступ української збірної шеф місії на ЮОГ-2012 Ганна Сорокіна.

Олімпійський прапор спущено, Олімпійський вогонь погашено, але в пам’яті кожного Ігри-2012 назавжди залишать свій яскравий, незабутній слід!
До нових зустрічей на олімпійських аренах!

Довідково. І зимові Юнацькі Олімпійські ігри відбувалися в м. Інсбрук (Австрія) з 13 по 22 січня.
Понад 1000 спортсменів віком від 14 до 18 років під час Юнацьких Олімпійських ігор розіграли 63 комплекти нагород у 15 видах спорту (біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, керлінг, лижне двоборство, лижні гонки, стрибки з трампліну, санний спорт, скелетон, сноубординг, фігурне катання, фристайл, хокей, швидкісний біг на ковзанах, шорт-трек).
Україна на Іграх була представлена 23 спортсменами у 8 видах спорту. Наші юні олімпійці вибороли 3 срібні нагороди.

НОК України


Фото:

Нашi партнери