Рішення вмконкому НОК України на 2012 рік: патронат спортивних змагань та фінансова допомога

НОК взяв під свій патронат понад 100 спортивних змагань та виділив кошти на розвиток суб’єктів олімпійського руху.

На засіданні 27 січня 2012 року  виконком Національного олімпійського комітету України прийняв постанову щодо надання патронату НОК понад 100 спортивним змаганням та заходам.

У переліку подій, які відбудуться за організаційної, матеріально-технічної та фінансової підтримки НОК, змагання та турніри з олімпійських видів спорту на призи або пам’яті видатних спортсменів, тренерів, фахівців сфери фізичної культури та спорту, проекти з пропаганди спорту та олімпійського руху. Відповідні заходи відбудуться у всіх регіонах України та сприятимуть подальшому розвитку спорту і популяризації олімпійських ідей.

Окрім того, Національний олімпійський комітет України продовжить впроваджувати політику щодо фінансової підтримки суб’єктів олімпійського руху з метою їх подальшого розвитку.

Відповідно до рішення Виконкому Національного олімпійського комітету України, ухваленого 27 січня 2012 року,  кожна із 40 олімпійських федерацій та кожен із 27 осередків НОК отримає адміністративний грант - фінансову допомогу на адміністрування та розвиток.

Відзначимо, що з 2006 року НОК запровадив нову чітку і прозору систему фінансування суб’єктів олімпізму, яка включає адміністративний грант, фінансування відповідно до системи рейтингу федерацій або осередків за підсумками роботи та досягнення атлетів на провідних міжнародних стартах у попередньому році, виплату щомісячних стипендій спортсменам, тренерам та спортивним спеціалістам.

Загальний бюджет програми цього року становить понад 12 млн. грн.

НОК України


Фото:

Нашi партнери