Олімпійська академія України святкує 20-річчя

31 січня 2012 року відбулося ювілейне засідання Олімпійської академії України з нагоди її 20-річчя. Участь у святковому засіданні взяли Міністр освіти та науки, молоді та спорту Дмитро Табачник,  Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, Президент національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент федерації легкої атлетики, член МОК Валерій Борзов та ін.

Голова Державної служби Равіль Сафіуллін привітав Президента Академії Марію Булатову та підбив підсумки успішної  діяльності Академії. «Двадцять років  сходження Олімпійської  Академії України, її виконкому та регіональних відділень на вершину професійного Олімпу завершилося великим успіхом. Ви досягли за ці роки надзвичайно високого авторитету та заслужили діловий імідж серед європейської та світової спільноти. Основа вашого успіху – копітка робота щодо пропаганди ідей олімпізму, постійний пошук креативних форм роботи, видання невідомих світові, нових творів, енциклопедій, посібників, плакатів по спорту.

Ви даєте світові знання про витоки олімпійського руху, його універсальні соціальні, морально-етичні, вольові та естетичні принципи», - йдеться у вітанні Голови Служби.

За ці роки зміцнилися організаційні засади діяльності Академії. Її регіональні відділення діють в 24 областях України та в АР Крим, зокрема й у Києві та Севастополі. Успішною є реалізація програми олімпійської освіти для вишів: створено наукову спеціальність «Олімпійський та професійний спорт», реформовано систему підготовки науково-педагогічних кадрів. Активізації діяльності Академії сприяло створення Українського та регіональних центрів олімпійських досліджень та освіти, що діють на базі спеціальних ВНЗ України.

Сьогодні всеукраїнська мережа олімпійської освіти уже налічує понад 100 шкіл. А інтегрування олімпійської освіти в практику роботи загальноосвітніх навчальних закладів стало можливим, зокрема, завдяки програмному та навчально-методичному забезпеченню, створеному Академією. ОАУ спільно з НОК щорічно проводять два науково-методичні семінари та  забезпечують його учасників навчально-методичною літературою.

Широкого розвитку набула видавнича діяльність Олімпійської академії, конкурси та проекти.

«Завдяки вам було видано цілу бібліотеку спортивної літератури", - наголосив Голова Служби. Йдеться про фундаментальні твори  українського спортивного діяча, одного із засновників Міжнародного Олімпійського комітету Олексія Бутовського; Енциклопедію олімпійського спорту в питаннях та відповідях, що стала дуже популярною; двотомний підручник  «Олімпійський спорт», серія книжок «Олімпійське сузір’я»; низку олімпійських путівників, навчальних посібників про олімпійські ігри; історичні книжки про олімпійський рух в Україні та світі тощо. Більшість цих видань презентували  школам та  вишам України.

Видавничу діяльність інституції високо оцінив Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародна олімпійська академія, а найголовніше – український та закордонний читач.

Сотні тисяч дітей та студентів  завдяки проектам «Олімпійський рух: історія і сучасність», «Олімпійське лелеченя», конкурсам «Ода юним олімпійцям», «Олімпійський спорт і література», «Знавець олімпійського спорту» стали співучасниками олімпійського руху в країні».

Окрім поважних гостей, вітання з нагоди 20-річчя Олімпійської академії України надіслав президент Міжнародної Олімпійської Академії Ісідорос Кувелос.


Фото:

Нашi партнери