Лондонська «підземка» підготувалась до Олімпійських ігор

Своєрідний подарунок до Ігор XXX Олімпіади зробили працівники лондонського метрополітену. Кожну з 361 станцій метро перейменовано на честь уславлених олімпійців.
До цього переліку увійшли і 9 українців. Гостей з Північного-Заходу Лондона прийме початкова станція «легкоатлетичної» лінії імені рекордсмена світу у стрибках з жердиною, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки. На паралельній лінії - станція метальника молота Юрія Сєдих, рекорд якого 25-річної давнини (86,74 м) не побитий і досі.
Найбільше наших співвітчизників на «гімнастичній» лінії. Сівши на поїзд на станції «Людмила Турищева», проїхати «Віктора Чукаріна» і «Ларису Латиніну», можна з однією пересадкою дістатися до «Валерія Борзова».
До Тауерському мосту зручніше їхати через станцію імені «Володимира Куца». Вона - вузлова, і звідси пряма дорога до набережної Темзи, де знаходяться зупинки «Володимира Кличка» і «Олександра Медведя». А до південних воріт британської столиці вас приведе зупинка «Валентин Манкін».
Така карта є унікальною інтерпретацією офіційної карти лондонського метро. Хоча організатори і зауважують, що були певні суперечки щодо імен, якими названі станції, але остаточним результатом вони задоволені.


Фото:

Нашi партнери