Спортсменами Херсонської області завойовано дев’ять ліцензій на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року

Як повідомляє управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації,  станом на 24 травня 2012 року спортсменами Херсонської області завойовано дев’ять ліцензій на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року, які відбудуться в м.Лондон.
До  ліцензій херсонців Тихової  Дар’ї (стрільба кульова),   Нікітіна Юрія (стрибки на батуті),   Приведи Андрія і  Коновалюка  Олександра (академічне веслування), Іщенка Павла  (бокс), Жмуденка Ярослава  (настільний теніс)  додалися  ще 3 ліцензії.

Веслувальники Дмитро Михай і Артем Морозов завоювали путівку до олімпійського Лондона у  парній двійці. За дві за олімпійські ліцензії в цьому класі боролися 14 екіпажів. У відбірковому заїзді наша двійка зайняла друге  місце, програвши 0,05 сек Азербайджану і вийшла до півфіналу, де наші хлопці впевнено провели гонку на третьому місці і потрапили у фінал. А у фіналі вже з 1000 метрів три екіпажі претендували на два заповітні місця. Українці фінішували другими з результатом 6.27.46, поступившись Італії (6.27.13) та випередивши Азербайджан (6.27.99).

Новожилова  Ірина (легка атлетика) виступить теж у Лондоні у метанні молота (тренер Ю.Піскунов). 

Це кращий результат Херсонщини починаючи з 2000 року. Так, у 2000 році (м.Сідней) було завойовано 6 ліцензій, у 2004 році (м.Афіни) – 8; у 2008 році (м.Пекін) – 4.


Фото:

Нашi партнери