Фінальні змагання Всеукраїнських сільських спортивних ігор 2012 року ВФСТ «Колос» АПК України «Хто ти, майбутній олімпієць?»

У місті Скадовську тривають фінальні змагання Всеукраїнських сільських спортивних ігор 2012  року ВФСТ «Колос» АПК України  «Хто ти, майбутній олімпієць?», присвячених  Року спорту  і здорового способу життя.Пройшли змагання з важкої атлетики, боротьби  вільної і греко-римської, легкої атлетики.

ВАЖКА АТЛЕТИКА. У змаганнях  взяли участь 158 спортсменів з 19 областей України (118 юнаків і 40 дівчат  1997 року народження і молодші, склад команди 8 спортсменів та 1 тренер-представник).
Команду Херсонщини представляли вихованці Скадовської філії навчально-виховного комплексу спортивного профілю «Загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів - вище училище фізичної культури» (директор Борис Руденко, тренери Галина і Павло Пастухи та Ольга Дьячкова).
Перше місце завоювала збірна Луганської області, ІІ – Хмельницької, ІІІ – Рівненської. Херсонська  збірна посіла ХІ місце.
Серед херсонців  чемпіоном в особистій першості у ваговій категорії до 62,0-180,0 кг у сумі двоборства став Оганез Габриелян, срібними призерами - Ігор Пікінер (вагова категорія до 69,0 – 190,0 кг), Юлія Бойко (вагова категорія до 53,0 - 109,0 кг). Тренери чемпіонів і призерів - Галина і Павло Пастухи, Ольга Дячкова.

БОРОТЬБА ГРЕКО-РИМСЬКА. У змаганнях виступили команди  з АР Крим та 15 областей (119 спортсменів 1997 року народження і молодші,склад команди 10 спортсменів та 1 тренер-представник).
Херсонська  команда була представлена всього 5 спортсменами і посіла ХІV місце в командній першості.
Перше командне місце посіла АР Крим, друге – Вінницька область, третє -  Донецька.
В особистій першості Аршак Тевонян з Білозерського району виборов ІІ місце і здобув срібну медаль у ваговій категорії до 73,0 кг. Аршак - вихованець тренера Яшара Насірова з Білозерської РК ДЮСШ (директор Кімлач О.П.).

ЛЕГКА АТЛЕТИКА. У змаганні взяли  участь  команди з АР Крим та 20 областей (195 спортсменів 1996 року народження і молодші, склад команди 8 спортсменів та 1 тренер-представник)
Херсонщина посіла VІ місце, на І місці - Запорізька область, на ІІ – Вінницька, на ІІІ  - Автономної Республіки Крим.
Херсонська команда була другою у бігу на 3000м (11.31.1), Вадим Шелухін (м.Нова Каховка, тренер Ігор Каратун) завоював срібло у  бігу на  200 м – 12,4 сек. Та бігу  на  400 м – 52,0 сек.
Бронзовими призерами стали Вадим Шелухін  з Нової Каховки (тренер Ігор Каратун), Ксенія Кулагіна із Скадовського району (тренер Серій Кирилов), Андрій Мінаков з Каховського району (тренер Валерій Кучеренко), Христина Павлова з Бериславського району (тренер Анатолій Назаренко), змішана естафета 100 м + 200 м + 300 м + 400м.

БОРОТЬБА ВІЛЬНА. У змаганнях взяли  участь збірні АР Крим та 15 областей (164 спортсменів 1997 року народження і молодші, склад команди 10 спортсменок та 1 тренер-представник)
Херсонська  команда посіла І місце, на ІІ місці – Запорізька область на ІІІ - Полтавської.
Чемпіонками в особистій першості в херсонській  команді стали:
Василь Станчев з селища Антонівка м. Херсона  у ваговій категорії до 35, 0 кг (тренер Олександр Гілін),  Дземішкевич Едуард з Білозерського району у ваговій категорії до 47,0 кг (тренер Віктор Кубішин),  Ярослав Богодух з з Скадовського району у вагові категорії до 79,0 кг (тренер Валерій  Ціомашко),  Олександр Івахненко з Скадовського району, вагова категорія  до 66,0  кг (тренер Олена  Митракова), Христина Кузьміна з селища Антонівка міста Херсона,  к ваговій категорії до 52,0 кг (тренери Олександр Гілін, Валерій Ііздебський).

Срібні призери - Олександр Богданов з селища Наддніпрянське міста Херсона ( вагова категорія до 59,0 кг, тренер Віктор Кубішин), Аліна Дімідкіна  (вагова категорія до 48,0 кг), Марія Костіна з Скадовського району (вагова категорія до 37,0 кг, тренер Олена  Митракова), Христина Зіборова з м. Херсона ( вагова категорія до 44,0 кг, тренер Олександр  Гілін), Оксана Головченко з Бериславського району (вагова категорія до 57,0 кг, тренер Андрій  Мєшков), Ірина Пасечнік з Великоолександрівського району ( вагова категорія до 70, 0 кг, тренер Валентин  Бончуков).

Бронзові  призериДенис Клименко з Скадовського району (вагова категорія до 42,0 кг, тренер Валерій Ціомашко), Ставрос Мідікарі з Скадовського району (вагова категорія до 47,0 кг, тренер Валерій Ціомашко), Валерій Білявський з села Долматівка Голопристанського району (вагова категорія до 53,0 кг, тренер Костянтин Гега),  Артем Вандер з Скадовського району (вагова категорія до 100,0 кг, тренер Валерій Ціомашко), Оксана Яковлева з Скадовського району (вагова категорія до 57,0 кг, тренер Олена  Митракова).

ДЗЮДО. Змагання Ігор з дзюдо відбулися 5-8 червня в місті Переяслав-Хмельницький Київської області.У змаганнях взяли участь  збірні команди з АР Крим та 14 областей, всього 178 спортсменів 1997 року народження і молодші (склад команди 10 спортсменів не залежно від статі та 1 тренер-представник).
Херсонську  збірну з дзюдо представляли вихованці товариства «Колос» та Генічеської районної  ДЮСШ (директор Едуард Годес).
В командній першості  команда посіла ХІІ місце, в особистій першості у нас 2 четвертих місця і 2 п’ятих.


Фото:

Нашi партнери