Комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа» Каховської міської ради

74800, Херсонська область, м.Каховка, вул.Фаїни Гаєнко (Луначарського), 6а 

Директор закладу - Чухрай Віктор Петрович 


(05536) 2-09-03, 4-48--82, 2-04-40, e-mail: sport-school-ua@ukr.net, viktor_chukray@ukr.net

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Боротьба вільна, греко-римська
Шахи, шашки
Дзюдо, самбо
Легка атлетика
Теніс
Футбол, футзал, пляжний футбол

Каховська  міська дитячо-юнацька спортивна школа відкрита 1 січня (листопада) 1962 року. Першим її директором був Симоненко Віктор Петрович. З 1964 року ДЮСШ очолив Польний Иосип Володимирович, а з 1966 року - Каретний Іван Гаврилович. Іван Гаврилович працював директором школи 31 рік і за цей час була збудована школа, в якій сьогодні займаються юні каховські спортсмени.
З 1997 року і до сьогодні школу очолює Чухрай Віктор Петрович – висококваліфікований спеціаліст, здібний організатор і керівник, який знає свою справу та вміє знайти підхід до кожного тренера і вихованця.

У 1993 році  дитячо-юнацька спортивна школа реорганізована в дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки м. Каховки, а у 2005 році - знову у дитячо-юнацьку спортивну школу м. Каховки. на сьогодні це -  комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа» Каховської міської ради. 

Площа земельної ділянки - 2093,31 кв.м.
Основною власною спортивною базою  школи  є: спортивний зал (баскетбол, футбол, теніс), зал для вільної боротьби, зал  зал боротьби дзюдо, зал для легкої атлетики, боксерський зал, шахова кімната, методичний і медичний кабінети, 3 службові кабінети, 4 роздягальні, душова.

Для занять своїх вихованців ДЮСШ орендує також спортивні об’єкти м. Каховки: спортивні зали загальноосвітніх шкіл №№ 3, 4, 5 (баскетбол, футбол, легка атлетика), спортивний майданчик ЗОШ № 3 (футбол) , спортивний зал Каховської державної технічної школи (боротьба вільна), стадіон «Авангард» (легка атлетика, футбол), спортивний комбінат «Олімпійський» (легка атлетика), шаховий клуб МПК «Меліоратор» (шахи).

Є навчальний пункт човної станції (вул. Ливарна, 1-б), площою 4079,66 кв.м, де проходять міські змагання з академічного веслування.

Каховській ДЮСШ присвоєно ІІ категорію. У школі  станом на 1 січня 2018 року  займаються 535учнів, працюють 15 тренерів-викладачів та відділення  з 8 видів спорту  - футбол, баскетбол, легка атлетика, шахи, теніс, дзюдо, боротьба вільна, бокс..

Продовжується практика відкриття на спортивних базах загальноосвітніх шкіл міста груп ДЮСШ з окремих видів спорту: ЗОШ № 3 - баскетбол, футбол, ЗОШ № 4 - баскетбол, легка атлетика, ЗОШ № 5 - бпскетбол.

З метою збереження та ефективного використання комунальної власності ДЮСШ передано від ВАТ «КЗЕСО» човнову станцію, на якій проводяться змагання з веслування

Юні спортсмени мають можливість виступати на міжнародних та всеукраїнських змаганнях і турнірах з усіх видів спорту  і виборювати медалі різного гатунку.
Дитячо-юнацькі команди ДЮСШ беруть участь у зональних та фінальних Всеукраїнських змаганнях на призи клубу «Шкіряний м»яч»,  у першості України серед команд першої ліги Дитячо-юнацької ліги України (U-15 та U-17). 

Щороку влітку на базі ДЮСШ працює спортивно-оздоровчий табір «Олімпієць», кращі вихованці ДЮСШ  активно відпочивають у спортивно-оздоровчій зміні «Дитяча Олімпіада Херсонщини» в  смт Лазурне.

12 серпня 2017 року на стадіоні «Авангард»  відбулося свято з нагоди 55-річчя створення відділення легкої атлетики в Каховській ДЮСШ  За роки існування відділення легкої атлетики в ДЮСШ працювали 25 тренерів. Це - Клименко Надія, Коваленко Володимир, Щур Ігор, Короткіх Тетяна, Федотов Іван, Литвиненко Віктор, Мазур Віктор, Громяк Тетяна, Осінній Анатолій, Еременко Генадій, Шурмелев Володимир, Шурмелев Сергій, Фролов Евген, Дорохін Олександр, Шиян Микола, Педан Ганна, Кошель Людмила, Дудко Ілона, Грітчин Олег, Кравцов Кирило, Кучеренко Валерій, Субота Олег, Корецький Роман.

За цей час тренерами школи з легкої атлетики підготовлено 3 майстри спорту міжнародного класу, 10 майстрів спорту Радянського Союзу та України,  50 кандидатів у майстри спорту України.

Варто зазначити, що серед усіх спортсменів  високих результатів домігся Саєнко Микола - багаторазовий чемпіон України и чемпіон світу серед ветеранів з бігу на 10 і 20 км.

Тренують дітей в Каховській ДЮСШ з легкої атлетики два молодих тренери – Олег Субота і  Роман Корецький. Під їх керівництвом з’явилися нові зірочки: Максим Пантєлєєв - багаторазовий семпіон України серед юнаків, кандидат в майстри спорту з бігу на 800 і 1500 метрів, фіналіст чемпіонату Європи 2016 року  серед юнаків в м.Тбілісі (Грузія)  - 10 місце. Ніна Табунщик - чемпіонка області 2017 року серед дівчат  (біг 800 і 1500 м),  Юля Соловйова - срібна призерка чемпіонату області 2017 року - біг 100 і 200 м. Аліна Чуєнко - чемпіонка області серед дівчат 2016 року (біг 100 м). Мок Тетяна, Настя Подоляк, Олександра Соболь – призери чемпіонатів області  2017 року з бігу на 100, 200, 400 м.

Оновлено січень 2018


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери