Сектор у справах молоді та спорту Великоолександрівської районної державної адміністрації

74100, Херсонська область, смт Велика Олександрівка, вул.Леніна, 155

Начальник відділу -   
Головний спеціаліст (спорт) - 


(05532) 2 - 20-49, тел/факс (05532) 2-23-65, t-mail: osvita_vo@meta.ua

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Боротьба вільна, греко-римська
Волейбол, пляжний волейбол
Гімнастика художня
Легка атлетика
Теніс настільний
Футбол, футзал, пляжний футбол

Сектор у справах молоді та спорту  Великоолександрівської райдержадміністрації є організатором  спортивно-масових заходів, здійснює контроль за станом розвитку у районі фізичної культури та  спорту.

На території району функціонують  дитячо-юнацька спортивна школа районного відділу освіти, 1 стадіон, 84 площинних споруд, з них 28 гімнастичних містечок, 14 волейбольних і 12 баскетбольних майданчиків, 30 футбольних полів.

Фізичною культурою  і спортом  охоплено 2895 учнів, що становить 98% від загальної кількості дітей. У 23 загальноосвітніх закладах району введено предмет «Основи здоров’я і фізичної культури у початковій школі» та третій урок фізкультури на тиждень.
У 17 загальноосвітніх навчальних закладах працюють 23 гуртки (футбол, легка атлетика, баскетбол, волейбол, пішохідний туризм, теніс), до занять в них залучено  483 учня.

Розвиток фізичної культури та спорту в районі забезпечують 33 спеціалісти, з них 25 вчителів фізичної культури загальноосвітніх шкіл.

У дитячо-юнацькій спортивній школі, яка була організована у 1978 році, на сьогодні працюють відділення з  вільної боротьби, волейболу, легкої атлетики, художньої гімнастики та футболу. Навчально-тренувальний процес здійснюють 7 досвідчених тренерів-викладачів.

Для подальшого вдосконалення спортивної майстерності  кращі вихованці ДЮСШ  передаються для навчання у вищі спортивні училища області та України. У Херсонському вищому училищі фізичної культури  навчалися Оксана Ілючик, член збірної команди України з легкої атлетики, рекордсменка України серед юніорів з бігу на 3000 м з перешкодами та  Дарья Верхогляд член збірної  команди України,  срібна призерка чемпіонату світу серед юніорок, чемпіонка України 2009 і 2010  року  з академічного веслування, переможниця V літніх юнацьких ігор України 2009 року та міжнародних змагань  «Київська регата» і "Дніпровська регата".

Сайт: http://volex.in.ua/



 

Щодо фізичного виховання та фізкультурно-оздоровчої роботи у закладах освіти, основна увага приділяється проведенню районних та участі в обласних змаганнях.
Серед учнів загальноосвітніх шкіл відпрацьована система багатоступеневих спортивних змагань: з волейболу, баскетболу, настільного тенісу, шахів, легкої атлетики, кросу, з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч», комплексних змагань «Старти надій». Протягом навчального року проводиться районна спартакіада школярів з футболу, баскетболу, волейболу, шахів, шашок, тенісу настільного, легкої атлетики.

У 2010 році  створено районну спортивну громадську організацію "Футбольний союз "Великоолександрівщина" (РСГОФС "Великоолександрівщина"). 
Футбольна команда «Інгулець» (с.Новодмитрівка) – учасник чемпіонату області з футболу серед команд ІІ групи.

На території сільських і селищних рад до свят і пам’ятних дат проводяться змагання з різних видів спорту. Так, у Борозенській сільській раді кожного року до травневих свят відбувається футбольний матч між молодіжною та ветеранською  футбольними командами. Деякі сільські  і селищні ради започатковують власні турніри, які присвячені своїм видатним землякам. За ініціативи керівництва СВК «Борозенське» проводиться турнір з волейболу на приз Т.М.Дядюна, у смт Калінінське - турнір з волейболу імені Логвиненка.


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери