Злітно-посадочний майданчик «Скадовськ» комунального закладу «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради

Херсонська область, м. Скадовськ аеродром

Директор закладу - Нестеров Михайло Олександрович


тел. (0552) 26-45-21, e-mail: Sportklub@Ukr.Net

Види спорту
Фітнес
Вітрильний спорт

Злітно-посадочний майданчик «Скадовськ». комунального закладу «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради урочисто відкрито  23 червня 2018 року у м.Скадовську. Багато років поспіль аероклуб було занедбано, а майно його стало непридатним. Але більше року тому Херсонська обласна рада прийняла рішення повернути області даний об’єкт – і  повернуло.

Урочисте відкриття злітно-посадкового майданчика «Скадовськ» презентував голова Херсонської обласної Ради Владислав Мангер.

28 березня 2018 року Рада Правління прийняла рішення про введення комунального закладу «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради в систему льотної, парашутної та авіаційно-технічної діяльності ГО «ТСО України».

Відповідні накази підписав голова громадської організації «Товариство сприяння оборони України» Сергій Кошин.

Вказана організація регламентує діяльність авіаційних спілок на території України. Останнім часом «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради через відсутність необхідної матеріально-технічної бази та відповідних дозволів надавав лише теоретичну підготовку, а стрибки залишалися у мріях, як самих вихованців, так і викладацького складу. Тепер відповідна підготовка можлива і на Херсонщині.

У вересні 2017 року переможцем конкурсу на посаду директора КЗ «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсон

ської обласної ради став Михайло Нестеров. Вже через місяць після його призначення комунальний заклад відновив членство в «Товаристві сприяння обороні України». Членство у вказаній всеукраїнській організації дозволило зробити перший крок до відновлення найголовнішої складової роботи клубу —  польотів та стрибків з парашутом. Крім того, у жовтні 2017 року вихованці «Обласного авіаційно-технічний спортивний клубу» вперше за шість років здійснили стрибки з парашутом. Виліт відбувся спільно з Миколаївською обласною федерацією авіаційних видів спорту, яка надала допуск для восьми вихованців з Херсонщини. Тоді Михайло Нестеров пообіцяв, що клуб вже навесні отримає дозволи на стрибки з парашутом. І свою обіцянку керівник комунального закладу виконав.

18 травня 2018 року в Скадовську на базі комунального закладу «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради  вперше відбувся навчально-тренувальний збір парашутистів.

Участь у зборах взяли близько 100 спортсменів, серед яких – учасники Херсонського авіаклубу, підрозділ морської піхоти та представники територіальної оборони Херсонської області.

У ході навчально-тренувальних зборів парашутисти вдосконалили рівень тренованості у виконанні стрибків з парашутом з висоти 800 метрів.

У цей день вперше стрибнули з парашутом і п’ять новачків. Екзамен з парашутом новобранці склали на відмінно і вже на землі пройшли ритуал посвяти у парашутисти.

Як відзначає директор херсонського авіаклубу Михайло Нестеров, за останні 6 років літак над Скадовською авіабазою піднявся вперше. Проте, на цьому керівництво «Обласного авіаційно-технічного спортивного клубу» не планує зупинятись. Навпаки, ця перемога є стимулом для іще більших досягнень. Наразі йде активна робота над збільшенням кількості учасників, для яких небо – це сенс життя. 
Наразі в клубі займаються кілька десятків чоловік віком від 17 років.

На сьогодні Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб активно готується до нового навчального сезону, який стартує 1 вересня 2018 року. До безкоштовних занять в клубі запрошуються юнаки і дівчата віком від 14 ти 21 року. Все, що необхідно, – прийти за адресою: м. Херсон, вул. Суботи, 40  та написати відповідну заяву. Звертаємо вашу увагу! Перед тим, як стрибати з парашутом, необхідно пройти теоретичний курс та засвоїти чимало корисних порад та настанов від досвідчених парашутистів.

Стрибки для дорослих здійснюються на платній основі.  Більш детальніше за телефоном: (0552) 26-45-21.

Липень 2018


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери