Комунальний заклад «Великоолександрівська ДЮСШ» Великоолександрівської районної ради Херсонської області

74100, Херсонська область, смт Велика Олександрівка, вул.Свободи ((Леніна), 90 


Директор закладу - Бужак Віктор Миколайович


(05532) 2-20-96, e-mail: vo_dussha@i.ua

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Боротьба вільна, греко-римська
Волейбол, пляжний волейбол
Гімнастика художня
Легка атлетика
Теніс настільний
Футбол, футзал, пляжний футбол

Великоолександрівська дитячо-юнацька спортивна школа утворена у 1978 році. 

З 8 серпня 2013 року ДЮСШ змінила свою назву на  комунальний заклад  «Великоолександрівська дитячо-юнацька спортивна школа» Великоолександрівської районної ради Херсонської області, затверджено Статут закладу.

Підпорядковувалася відділу освіти Великоолександрівської райдержадміністрації.

Культивуються 7 видів спорту  і працюють відділення з   баскетболу, волейболу, вільної боротьби, легкої атлетики, художньої гімнастики, тенісу настільного, футболу.  Загальна кількість учнів - 226, з них 85 дівчат.

Навчально-тренувальний процес  здійснюють  10 тренерів-викладачів, з яких 5 - штатних.

ДЮСШ має зал для занять вільної боротьби, стадіон «Колос»  з футбольним полем,  легкоатлетичним ядром, покритим резиновим покриттям «рездор».

Заняття проходять на орендованих спорудах:
Баскетбол - спортивний зал Великоолександрівської ЗОШ № 1
Боротьба вільна - спортивний зал Борозенської ЗОШ
Волейбол - спортивний зал Калінінської ЗОШ
Гімнастика художня - приміщення районного Будинку культури
Теніс настільний - спортивний зал Старосільської ЗОШ

ДЮСШ  розташована на березі річки Інгулець поряд з парком відпочинку та стадіоном у пріміщенні першої на півдні України гідроелектростанції, побудованій ще у 1928 році і переданій у 1978 році  під спортивний зал щойно відкритої спортивної школи районного відділу освіти. 

Першим директором  був призначений Петро Євменович Культенко, який очолював цей заклад до 1983 року. У школі було відкрито  секції з 3 видів спорту: веслування на байдарках і каное (тренер М.Чайковський), легкої атлетики (тренер С.Дворніков) та футболу (тренер І.Ченков). У наступному році  відкрито ще 2 секції – вільної боротьби і гандболу. Заняття юних спортсменів проходили на стадіоні та базі ДСТ «Колос» з веслування на байдарках і каное.

Наступними керівниками школи були  М.П. Чайковський (1983-1985), М.Я.Мартинов (1985-1991),  В.М. Бужак (1991-1998), В.С.Виноградський (1998-2003), які багато зробили для розвитку фізичної культури і спорту в районі. У 2003 році ДЮСШ  вдруге  очолив Віктор Миколайович Бужак.

Реорганізація школи у 90-х роках у дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки (ДЮКФП) не вплинув на рівень підготовки спортсменів. Вихованці школи і в подальшому демонстрували свою майстерність, здобували призові місця на всеукраїнських і обласних змаганнях. На початку 1994 року клуб відвідувало понад 400 юнаків і дівчат, які займалися у 28 групах, навчально-тренувальний процес здійснювали  12 тренерів.

У 1993 році відкрилось відділення художньої гімнастики (тренер Т.Бужак), яке відразу  набуло популярності серед дівчат районного центру.За цей час підготовлено багато спортсменок масових розрядів, 8 вихованок виконали норматив І розряду, а гімнастки Олеся Вітряк та Ольга Єрмоченко – норматив кандидата у майстри спорту України.

У 1998 році вихованець відділення вільної боротьби Олексій Заєць (тренер М.Богайчук) став призером першості України серед своїх ровесників, а на Всесвітній юнацькій Олімпіаді зайняв 5 місце.

У 2003 році вихованці відділення футболу (тренер В.Лукін) стали чемпіонами області з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч», а на зональних змаганнях зайняли ІІ місце.

Після реорганізації у 2004 році ДЮКФП у дитячо-юнацьку спортивну школу основна увага тренерів-викладачів направляється на підвищення  рівня підготовки спортивного резерву. Для подальшого вдосконалення спортивної майстерності  кращих вихованців ДЮСШ  передано для навчання у вищі спортивні училища  області та України.

У Херсонському вищому училищі фізичної культури  навчались  Оксана Ілючик, член збірної команди України з легкої атлетики, рекордсменка України серед юніорів з бігу на 3000 м з перешкодами, Дарья Верхогляд, чемпіонка України 2009 року  з веслування, переможниця V літніх юнацьких ігор України 2009 року та міжнародних змагань  «Київська регата»,  перспективна молодь - Антон Бондаренко, Дмитро Рубан, Надія Луковська.

Тренерський колектив школи ставить високі вимоги до навчально-тренувального процесу і в подальшому планує здобувати призові місця на змаганнях різного рівня.

Січень 2018


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери