Відділ культури і туризму Верхньорогачицької районної державної адміністрації

74400, Херсонська область, смт Верхній Рогачик, вул. Ювілейна, 47
Начальник відділу - Ліснича Ліна Вікторівна
Головний спеціаліст (спорт)  -
(05545) 5 - 13 - 90, e-mail: vrogachikosvita@mail.ru, vrogbibl@gmail.com

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Шахи, шашки
Волейбол, пляжний волейбол
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Гандбол, пляжний гандбол
Легка атлетика
Теніс настільний
Футбол, футзал, пляжний футбол

Основним завданням відділу у сфері фізичної культури та спорту є реалізація державної програми розвитку фізичної культури і спорту в районі, пропаганда здорового способу життя, залучення всіх верств населення до фізкультурно-оздоровчих та спортивно-оздоровчих занять, організація та проведення спортивних заходів. 

Районною державною адміністрацією постійно проводиться робота серед колективів фізкультури району щодо подальшого розвитку олімпійських та неолімпійських видів спорту. У 2013 роціі чисельність населення, охопленого всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності, складала 1,5 тис.чол. 

У районі популярний волейбол, баскетбол, футбол, футзал, настільний теніс, шахи, шашки, гандбол, легка атлетика, карате,  бокс.

У районі розроблена і затверджена районна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яка передбачає  активізацію фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової діяльності в навчальних закладах району та у місцях масового відпочинку громадян, підготовку та участь баскетбольної команди дівчат «Євгенія» у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі чемпіонату України серед юнацьких команд та  збереження та розвиток мережі спортивних споруд, удосконалення їх матеріально-технічного забезпечення..

Сайт: https://sites.google.com/site/vrogachik


 

За станом на 31 січня 2014 року для забезпечення занять фізичною культурою та спортом у районі до пслуг населення стадіон «Старт»,  56 спортивних майданчиків, 8 з яких із тренажерним обладнанням, 14  футбольних полів, 9 спортивних залів,  5 стрілецьких тирів, 13  приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять.

На території району функціонує  дитячо-юнацька спортивна школа Верхчньогачицької районної радиї. Навчально-тренувальний процес здійснюють 7 тренерів-викладачів.  У 2013 році у ДЮСШ працювало  12 навчальних груп з 4 видів спорту, в яких займалося 225 дітей віком від 6 до 17 років, а саме:
- баскетбол (35 дітей);
- бокс  (16 дітей);
- волейбол  (78 дітей);
- футбол  (96 ддітей).

Верхньорогачицька команда «Євгенія» районної дитячо-юнацької спортивної школи - учасник  Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, чемпіон сезону 2010/11 років (вікова група - дівчата 1999 р.н.). 

Фізичне виховання та фізкультурно-оздоровча робота проводиться у 8 загальноосвітніх закладах району шляхом відвідування учнями обов’язкових уроків з фізичної культури; працює 10 штатних вчителів фізичної культури, із яких 6 мають вищу фахову освіту. У загальноосвітніх закладах створені належні умови для реалізації державних навчальних програм з фізичної культури, фізкультурно-спортивної роботи та підвищення рухової активності дітей в позаурочний час.

Щороку  проводилася районна Спартакіада серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів із 16 видів змагань, а саме: легкоатлетичний крос, «Старти надій», «Шкіряний м’яч», баскетбол, волейбол, футбол, шахи, шашки, настільний теніс, пляжний волейбол, легка атлетика та інші. 

З метою популяризації фізичної культури та спорту  у  районній державній адміністрації у жовтні 2012 року урочисто відкрито переносну  Дошку спортивної слави  району  з фотографіями своїх найкращих спортсменів -  призерів всеукраїнських змагань.

Дошк є переносною і на даний час розміщена у фойє приміщення районної державної адміністрації. При проведенні спортивно-масових заходів дошка використовується як наочна агітація на місці проведення змагань у спортивних залах і майданчиках.

11 червня 2018 року у смт Верхній Рогачик на території загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступенів відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям.
Спортивний майданчик побудовано в рамках проекту «Розвиток в області мережі сучасних спортивних споруд», який реалізовується шляхом співфінансування з державного фонду регіонального розвитку на суму 2473,618 тис. грн та Верхньорогачицького місцевого бюджету на суму 1060,000 тис. грн.
Після введення в експлуатацію об’єкт буде прийнято до власності комунальної установи «Верхньорогачицький районний центр по обслуговуванню закладів освіти».
Введення в дію спортивного майданчика зі штучним покриттям дає можливість додатково залучити до занять на відділення футболу Верхньорогачицької ДЮСШ до 40 дітей (2 групи початкової підготовки по 18-20 учнів).  Також тут тренуватиметься ФК «Старт», який представляє Верхньорогачицький район у чемпіонаті Херсонської області з аматорського футболу.

Червень 2018


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери