Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Голопристанської міської ради

75600, м. Гола Пристань, вул. 1 Травня, 38

 


Начальник відділу - Чуприна Лідія Миколаївна
Спеціаліст І категорії (спорт) -  Кірзунова Ірина Олегівна

 


(05539) 7-71-51, e-mail: goronogopri@ukr.net

Види спорту
Баскетбол, стрітбол
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Шахи, шашки
Волейбол, пляжний волейбол
Єдиноборства (кіокушин карате, тхеквандо, традиційне окінавське  годзю-рю,  карате-до, айкідо, хортинг, універсальний бій, таїландський бокс Муей Тай)
Бодібілдінг
Футбол, футзал, пляжний футбол

Міська влада докладає чимало зусиль для того, щоб забезпечити право громадян на заняття фізичною культурою і спортом, для чого створює необхідні умови для занять за місцем проживання та в місцях масового відпочинку.

Рішенням Голопристанської міської ради від 27 березня 2014 року № 948 утворено Голопристанський міський центр фізичного здоров’я населення  «Спорт для всіх». Центр об’єднує міський водно-спортивний комплекс, стадіон «Дніпровець», спортивний майданчик ДЮСШ, спортивний майданчик зі штучним покриттям на набережній міста,  маючи в штаті інструкторів з фізичної культури, проваджує систематичні заняття для дітей та молоді з футболу, баскетболу, боксу, шахів та шашок, бодібілдингу та східних єдиноборств. Це дозволяє понад 280 дітям міста бути залученими до масового спорту.

Серед спортсменів-голопристанців є переможці районних, обласних, всеукраїнських, міжнародних змагань, кандидати та майстри спорту України з видів спорту.

Сайт  міської ради http://www.golapristan.org/

Історія сучасного боксу в Голій Пристані розпочинається з 1990 року. На сьогодні в місті працює боксерський спортивний клуб «Джеб», який відвідує 35 спортсменів. Тренери клубу М. Харламов, на рахунку якого 86 боїв, і 79, з них – переможні, та кандидат в майстри спорту О. Васютін виховали учасників і переможців всеукраїнських, обласних змагань, спартакіад, 2 кандидатів у майстри спорту, І юніорський розряд має 5 чол, ІІ – 7, ІІІ – 2 чол. Гордістю міста є боксер В. Якубовський - учень Голопристанської гімназії, вихованець тренера М. Харламова, який входить до складу збірної України і є володарем 2 кубків і  20 медалей.

Футбольний клуб «Гопри», що працює при міському стадіоні «Дніпровець», тренує дитячі та дорослі групи. Міські команди є срібними та бронзовими призерами змагань на першість району та області. Троє вихованців клубу з успіхом навчаються у вищому училищі олімпійського резерву ім. С.Бубки в Донецьку (ФК «Шахтар»). У 2009 році на честь святкування 300-річного ювілею відбувся товариський турнір із зарубіжними командами міст-побратимів.

З 2009 року у місті створено Голопристанську районну федерацію авіаційних видів спорту та спортивний клуб парашутного багатоборства «Гопри-ПарАвіс», де займається 50 курсантів. Стрибки парашутистів прикрашають свята та щорічні фестивалі м. Голої Пристані. А це - Всеукраїнський благодійний фестиваль народної творчості «Купальські зорі», що проходить на початку липня та «Український кавун – солодке диво», проведення якого припадає на середину серпня, День міста та День Перемоги. У секції парашутного спорту займаються учні міських шкіл, які  виборють призові місця на змаганнях різних рівнів з парашутного багатоборства. Збірна команда м. Голої Пристані є чемпіоном України й Херсонської області з парашутного багатоборства у віковій категорії 14-18 років. На сьогодні основним завданням федерації є створення власної льотної бази та підготовка спортсменів категорії класу «С» для участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

З 2007 року мешканці міста мають змогу займатися шахами у новоствореному шахово-шашковому клубі «Адель». Тут займаються 56 учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста, 9 із них мають розряди.

На території м. Голої Пристані розміщена районна дитячо-юнацька спортивна школа, де працюють 16 тренерів-викладачів, що ведуть заняття у 38 спортивних секціях з 7 видів спорту. Тут здобувають спортивні навички 570 дітей та підлітків не лише міста, а й району. Значна увага приділяється розвитку водних видів спорту. Секцію з веслування відвідують 51 учень, з  них - 10 чемпіонів області. Вітрильна регата на ряду з боксом, футболом, парашутним спортом та іншими  є невід’ємною частиною всіх змагань та прикрасою міських свят та фестивалів, що відбуваються на набережній міста.

З 2006 року у місті працює Голопристанське відділення Херсонського обласного центру «Інваспорт» (у Голопристанському районі – 121 дитина-інвалід, з них мешканців м. Голої Пристані – 30). Тут працюють 5 тренерів-викладачів, що ведуть заняття у 5 спортивних секціях з чотирьох видів спорту: плавання, настільний теніс, шахи, легка атлетика, крос. За період існування відділення було проведено ряд фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, що супроводжувалися значними досягненнями спортсменів-інвалідів. Серед них призери всеукраїнських, обласних, районних змагань. Спортивні змагання та досягнення інвалідів є складовою частиною спортивного життя м. Голої Пристані. Міська влада постійно підтримує спортсменів-інвалідів цінними подарунками, грошовими винагородами, подяками та дипломами міського голови.


Як знайти:

Фото:

Нашi партнери